Το ΤΕΕ καλεί τους βουλευτές μηχανικούς να καταψηφίσουν το ασφαλιστικό

Να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό καλεί τους βουλευτές που είναι μηχανικοί, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός.

«Θυμίζουμε σε όλους, ότι τυχόν υπερψήφιση θα έχει ονοματεπώνυμο: αυτό του καθενός και της καθεμίας που συναίνεσε στην καταστροφή μας», επισημαίνει ο κ. Στασινός, καλώντας, «όλους τους μηχανικούς σε αγώνα τις επόμενες ημέρες, για να καταλάβει έμπρακτα η κυβέρνηση και η Βουλή ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν έχει τη συναίνεση της κοινωνίας». 

Με ανακοίνωσή του, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας καλεί όλους τους μηχανικούς να συμμετάσχουν στη γενική απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ο κ. Στασινός δήλωσε σχετικά: «Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι είναι στην πραγματικότητα ένα δημοσιονομικό και φορολογικό νομοσχέδιο. Αποδείξαμε με αναλογιστική μελέτη ότι η κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό, μειώνει κατά 25% το χρόνο ζωής του Ταμείου των μηχανικών, του ΤΣΜΕΔΕ. Το Ταμείο των μηχανικών είναι ακόμη και σήμερα ισχυρό και βιώσιμο και έτσι πρέπει να παραμείνει. Η κυβερνητική πρόταση για το νέο Ασφαλιστικό, είναι λανθασμένη επιστημονικά, άδικη κοινωνικά και αναποτελεσματική οικονομικά. Η μόνη αποδεκτή για την κοινωνία, για τους επιστήμονες, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, για τους μηχανικούς προοπτική, είναι η απόσυρσή του. Τυχόν υπερψήφιση του Ασφαλιστικού από τη Βουλή, χωρίς την κοινωνική συναίνεση, είναι έγκλημα απέναντι στις σημερινές και ερχόμενες γενιές».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Βούτσης: Η ψήφιση του ασφαλιστικού δεν αποτελεί προαπαιτούμενο

Δεν είναι αιφνιδιασμός της κυβέρνησης η ψήφιση του ασφαλιστικού λέει ο Βίτσας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ