Ασύλληπτη τουρκική πρόκληση – Επιχείρησαν να διακόψουν τη λειτουργία στη νήσο Παναγιά

Άλλη μια προκλητική ενέργεια της Τουρκίας στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Τουρκικό σκάφος προσέγγισε τη νήσο Παναγιά και προσπάθησε να διακόψει τη Θεία Λειτουργία με απειλές από τα μεγάφωνα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα politischios.gr.

Μετά τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια ανοιχτά των Οινουσσών, με αποκορύφωμα τη χθεσινή απόπειρα της τουρκικής ακτοφυλακής να συλλάβει Έλληνες ψαράδες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκος τέλεσε τη λειτουργία της Ανάστασης στο φυλάκιο της νήσου Παναγιάς.

Τουρκικό σκάφος προσέγγισε τη νήσο και επιχείρησε με απειλές από μεγάφωνα να διακόψει τη λειτουργία. Οι κάτοικοι όμως απάντησαν με ψαλμούς και τελικά οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν.

Όπως αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στον Μητροπολίτη “θελήσαμε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην επικίνδυνη τουρκική πολιτική. Οι Οινούσσες ήταν και θα παραμείνουν μέρος της Μητροπόλεως Χίου και αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδος”.

Ο ίδιος ο Μητροπολίτης σε δήλωση του ξεκαθάρισε πως “κανένας δεν θα μου πει που και πως θα λειτουργώ στη Μητρόπολη μου, πολύ περισσότερο η Τουρκία”.

Ο Μητροπολίτης παρέδωσε στον επικεφαλής του Φυλακίου της Παναγιάς την ελληνική σημαία και ευχήθηκε πάντοτε «να κυματίζει περήφανα πάνω στην εσχατιά της πατρίδας μας, την τελευταία βραχονησίδα της νησιωτικής συστάδας των Οινουσσών, ακόμη κι αν χρειαστεί να την υπερασπιστούμε και να την τιμήσουμε με τη θυσία μας».

Μαζί με τον Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών Μάρκο ήταν ο Δήμαρχος Οινουσσών Στέφανος Βογιατζής, ο λιμενάρχης Χρήστος Φραγκιάς, ο Διοικητής της 96ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Γ. Μπικάτος αλλά και ομάδα κατοίκων.

Πηγή: politischios.gr

 

Διαβάστε επίσης:

 

Πηγές από το Πεντάγωνο: Δεν παρενόχλησαν οι Τούρκοι τη λειτουργία στη νήσο Παναγιά

Ντοκουμέντο από τις Οινούσσες – Η κανονιοφόρος “Κραταιός” απομακρύνει τουρκικό σκάφος – ΒΙΝΤΕΟ

Η παρέμβαση του Μητροπολίτη Χίου για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο – ΒΙΝΤΕΟ

Ο καπετάνιος του αλιευτικού στο enikos.gr: Οι Τούρκοι θεωρούν τις Οινούσσες δικές τους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ