Ντοκουμέντο από τις Οινούσσες – Η κανονιοφόρος “Κραταιός” απομακρύνει τουρκικό σκάφος – ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλη συζήτηση προκαλεί η έντονη τουρκική προκλητικότητα στα ελληνικά χωρικά ύδατα στις Οινούσσες, με Έλληνες αλιείς να καταγγέλλουν ότι Τούρκοι λιμενικοί ζήτησαν να τους ελέγξουν και στη συνέχεια να τους συλλάβουν, ισχυριζόμενοι ότι βρίσκονται σε τουρκικά ύδατα.

Όπως θα δείτε στο συγκλονιστικό βίντεο το αλιευτικό παρακολουθεί από κοντινή απόσταση την ελληνική κανονιοφόρο «Κραταιός» να «σπρώχνει» το τουρκικό πλωτό εκτός ελληνικών υδάτων και ακούγονται οι Έλληνες αλιείς που πανηγυρίζουν.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: youtube/S.O.S.

Τι δήλωσε για το επεισόδιο στις Οινούσσες ο ιδιοκτήτης του αλιευτικού – Συγκλονιστική μαρτυρία

«Με πήρε τηλέφωνο ο καπετάνιος και μου είπε: ‘Αφεντικό, έχουμε πρόβλημα σοβαρό με έναν Τούρκο…’» ανέφερε, ο ιδιοκτήτης του αλιευτικού «Άγιος Δημήτριος», Ευάγγελος Κουνενής, ο οποίος μίλησε στο enikos.gr για το επεισόδιο με τους Τούρκους στις Οινούσσες.

Ο κ. Κουνενής πρόσθεσε: «Επαναστάτησα την ώρα εκείνη γιατί ξέρω. Είμαι πολλά χρόνια στη δουλειά. Απ’ το 1968 είμαι στη δουλειά αυτή. Λέω, ειδοποιήστε το Λιμεναρχείο να δούμε τι θα γίνει… Καλά που πήγε το πολεμικό εκεί εγκαίρως και είχαν διαπραγματεύσεις περίπου δύο ώρες. Γιατί το πλωτό τους είπε βίρα και ελάτε μέσα. Με ποιο δικαίωμα να πάει μέσα το σκάφος;» διερωτήθηκε ο ιδιοκτήτης του αλιευτικού, καταγγέλλοντας παράλληλα αδιαφορία από την πλευρά της πολιτείας, καθώς όπως σημείωσε: «Συμβαίνουν συχνά τέτοια περιστατικά».

«Τι νόμοι υπάρχουν; Πώς θα δουλέψω εγώ το σκάφος μου σε ένα σημείο εκεί κοντά; Δεν θα φοβάμαι…; Τι κάνει η Ελλάδα;» σημείωσε ο κ. Κουνενής.

«Έρχονται Τούρκοι και δουλεύουν στα ελληνικά ύδατα και δεν τους πειράζει κανένας και εμείς φεύγουμε και κυνηγάμε τους Τούρκους από πίσω» συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Ο Έλληνας ψαράς για το επεισόδιο στις Οινούσσες: Οι Τούρκοι ήθελαν να με συλλάβουν 

Ο ψαράς, Στέφανος Δημίδης, ο οποίος ενεπλάκη στο επεισόδιο στις Οινούσσες με την τουρκική ακταιωρό, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του «Ε» για το περιστατικό.

«Με απειλούσε το τουρκικό σκάφος και αυτό του ΝΑΤΟ δεν έκανε τίποτα», είπε ο Χιώτης ψαράς, και πρόσθεσε: «Αν δεν ήταν το ελληνικό πολεμικό Ναυτικό, θα μας είχαν πάρει μέσα, θα μας είχαν πάει στην Τουρκία».

«Δεν το βλέπω να έχουμε Καλή Αναστάση με αυτούς τους Τούρκους που έχουμε μπλέξει», ανέφερε ο ψαράς από την Χίο.

Δείτε το βίντεο από την πρωινή εκπομπή του «Ε»:

Η απάντηση του Πενταγώνου στις τουρκικές προκλήσεις στις Οινούσσες

Μόνιμη στρατιωτική παρουσία στη νησίδα Πασάς ανατολικά των Οινουσσών αποφάσισε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά τη συνεχή τουρκική προκλητικότητα και το επεισόδιο της Μεγάλης Παρασκευής, κατά τη διάρκεια του οποίου, σκάφος του τουρκικού λιμενικού σώματος, επιχείρησε να παρασύρει ελληνικό αλιευτικό στα τουρκικά ύδατα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ