• Περιπολίες με ποδήλατα στη Ρόδο - ΒΙΝΤΕΟ

  12:37 μμ, Παρασκευή 29 Απρ 2016 12:37 μμ, Παρασκευή 29 Απρ 2016

  Ξεκίνησε πριν λίγες ήμερες στη Ρόδο η εφαρμογή του προγράμματος περιπολιών αστυνόμευσης, με χρήση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων.

  Σκοπός της συγκεκριμένης αστυνομικής δράσης είναι να ενισχυθεί η αστυνόμευση στο κέντρο της πόλης του νησιού και με έμφαση τη Μεσαιωνική πόλη, η οποία έχει ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και η αναβαθμισμένη και ταχύτερη εξυπηρέτηση τόσο των πολιτών, όσο και των επισκεπτών του νησιού.

  Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, επιτυγχάνεται η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας μέσω της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας.

  Την αστυνομική δομή στη Ρόδο στελεχώνουν αστυνομικοί – ποδηλάτες που υπάγονται στο Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Ρόδου.

  Οι αστυνομικοί αυτοί έχουν τύχει ειδικής εκπαίδευσης, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επάρκεια στις αυξημένες απαιτήσεις των νέων καθηκόντων τους, ενώ για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους διαθέτουν ειδικού τύπου στολή (ποδηλάτη) και είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαιτούμενα είδη (ατομικό οπλισμό, φορητό ασύρματο κ.λπ.).

  Βασικές προτεραιότητες των αστυνομικών που στελεχώνουν την νέα αυτή δομή είναι:

  η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος,

  η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών και

  η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης.

  Σημειώνεται ότι, η αστυνόμευση με ποδήλατα θα εφαρμόζεται συνεχώς για όλη τη διάρκεια του έτους.

  Υπενθυμίζουμε ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει θέσει σε εφαρμογή, από το προηγούμενο έτος, αυτό τον νέο θεσμό - πρόγραμμα περιπολιών με ποδήλατα.

  Το πρόγραμμα ξεκίνησε αρχικά, από την ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης στην Αθήνα, συνεχίστηκε στη Θεσσαλονίκη όπου εφαρμόστηκε με την έναρξη της 80ης Διεθνούς Έκθεσης και πρόσφατα επεκτάθηκε στα Χανιά, την Κέρκυρα, το Ναύπλιο και τη Ρόδο.

  Για την επιλογή των περιοχών εφαρμογής του προγράμματος ελήφθησαν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και οι επιμέρους ανάγκες που δημιουργούνται κατά την θερινή κυρίως περίοδο, ως τουριστικοί προορισμοί διεθνούς εμβέλειας.

  Διαβάστε επίσης:

  Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα