“Υπάρχουν παιδιά που ναυαγούν στη στεριά” – ΒΙΝΤΕΟ

«Παιδικότητα που χάνεται στο πέρασμα. Τραύμα λόγω απώλειας της οικογένειας. Θύματα βιαιοπραγιών και trafficking, κίνδυνος σοβαρών ασθενειών, υπάρχουν παιδιά που ναυαγούν στη στεριά», αναφέρει σε τίτλους το νέο βίντεο των Ελλήνων Γιατρών του Κόσμου, το οποίο ανέβηκε πριν από λίγες ώρες στο διαδίκτυο.

Το βίντεο των Ελλήνων Γιατρών του Κόσμου έχει ως σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να ενημερώσει για το σοβαρό πρόβλημα των ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας.

Στο βίντεο βλέπουμε ανθρώπους να βαδίζουν από τη θάλασσα προς την παραλία και να βγάζουν τα σωσίβιά τους, ενώ εμφανίζονται οι φράσεις: «Παιδικότητα που χάνεται στο πέρασμα. Τραύμα λόγω απώλειας της οικογένειας. Θύματα βιαιοπραγιών και trafficking, κίνδυνος σοβαρών ασθενειών». Οι άνθρωποι σιγά σιγά φεύγουν από την παραλία, ενώ το πλάνο είναι σταθερό και στο βάθος εμφανίζεται ένα ανήλικο κορίτσι που βγάζει το σωσίβιο, αλλά μένει εκεί, στην παραλία, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που προχώρησαν. Η τελευταία φράση που συνοδεύει την απομάκρυνση του πλάνου από το ανήλικο κορίτσι αναφέρει: «Υπάρχουν παιδιά που ναυαγούν στη στεριά».

 

Δείτε το νέο βίντεο των Ελλήνων Γιατρών του Κόσμου

Διαβάστε επίσης:

Κόλλησε η μεταφορά των μεταναστών στην Τουρκία από τη Μυτιλήνη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ