Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κρεμάλες έξω από το υπουργείο Υγείας – ΒΙΝΤΕΟ

Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 7 το πρωί της Τετάρτης και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο», διαμαρτυρόμενοι για την υποχρηματοδότησή του.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του νοσοκομείου άνοιξαν πανό έξω από το Υπουργείο Υγείας, ενώ έχουν βάλει κρεμάλες στα δέντρα έξω από το κτίριο.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο mega, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του νοσοκομείου είναι απλήρωτοι τους τελευταίους πέντε μήνες και συμπλήρωσε ότι οι προμηθευτές είναι απλήρωτοι και δεν φέρνουν προμήθειες στο Δρομοκαΐτειο.

Επίσης, τόνισε ότι το ταμείο στο νοσοκομείο είναι μείον και πως χρειάζεται κρατική χρηματοδότηση 4,5 εκατομμύρια ευρώ και μέχρι τώρα έχει λάβει 150.000 ευρώ, ενώ οφείλει στους προμηθευτές πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σημείωσε ότι δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι απλήρωτοι, αλλά και οι ασθενείς δεν έχουν τα απαραίτητα τρόφιμα και φάρμακα. Έκανε λόγο για 700 ακάλυπτες θέσεις εργασίας στο νοσοκομείο, ενώ υπηρετούν 400 εργαζόμενοι.

Το Σωματείο Εργαζομένων  αναφέρει με ανακοίνωσή του, ότι το νοσοκομείο βρίσκεται στα όρια της «κατάρρευσης» και οι εργαζόμενοι στα όρια της «εξαθλίωσης» ενώ τονίζει ότι «ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης είναι η έλλειψη όχι μόνο του υγειονομικού υλικού, αλλά και των βασικών ειδών καθαρισμού».

Και σημειώνει, ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, τη φύλαξη και τη σίτιση παραμένουν απλήρωτοι για χρονικό διάστημα πέρα των πέντε μηνών.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στον Μπάλο – Νεκρός 22χρονος ψαροντουφεκάς

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ