Κραυγή αγωνίας για το Ελληνικό μετά τον θάνατο της 17χρονης

Μία ανήλικη μετανάστρια, η 17χρονη Μαχάζ που διέμενε στον καταυλισμό προσφύγων του Ελληνικού, έχασε χθες τη ζωή της μετά από σύντομη νοσηλεία της στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Η 17χρονη είχε αισθανθεί αδυναμία και μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε για πέντε ημέρες.

Στη συνέχεια η οικογένειά της αποφάσισε να μην παραμείνει η κοπέλα στο νοσοκομείο και επέστρεψε στο χώρο του παλιού αεροδρομίου. Όμως η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και τελικά μεταφέρθηκε εκ νέου, σε κατάσταση σοκ, από τον καταυλισμό στο νοσοκομείο. Ήταν όμως ήδη αργά…

«Ήρθαμε εδώ γεμάτοι ελπίδα αλλά τα σύνορα έκλεισαν και η Ελλάδα δεν μπορεί να κάτι τίποτα για να μας βοηθήσει» είπε η μητέρα της 17χρονης ξεσπώντας σε κλάματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας δήλωσε στο Star ότι θα διεξαχθεί έρευνα για το τραγικό περιστατικό.

Επιστολή δημάρχων στην κυβέρνηση

Κραυγή αγωνίας για τα όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό με τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που συνωστίζονται – στοιβάζονται σε εγκαταστάσεις ακατάλληλες για ανθρώπινη παραμονή και διαβίωση εξέπεμψαν πέντε δήμαρχοι των Νοτίων Προαστίων.

Για απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και τρομακτικά μεγάλο αριθμό ανθρώπων που συνωστίζονται σε χώρους ακατάλληλους κάνουν λόγο οι δήμαρχοι Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης και ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στην ανοιχτή επιστολή με αποδέκτες πρωτίστως τον Πρωθυπουργό και ακολούθως τους υπουργούς Κουρουπλή, Φλαμπουράρη, Ξανθό, Βίτσα, Μουζάλα και Τόσκα.

Σοκ στη Χίο – Αφγανός ασέλγησε σε ανήλικο ομοεθνή του

Στη Χίο, η Αστυνομία συνέλαβε έναν 29χρονο Αφγανό, ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε έναν ανήλικο ομοεθνή του, ηλικίας 13 ετών, στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων της ΒΙΑΛ.

Το περιστατικό, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από αστυνομικές πηγές, συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής 15 Απριλίου 2016.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χίου και του απαγγέλθηκε κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ ήδη έχει πάει στον ανακριτή και θα οδηγηθεί εκ νέου, εντός των προσεχών ημερών.

Ξεπέρασαν τους 54.000 οι πρόσφυγες στην Ελλάδα

Συνολικά στις επίσημες δομές είναι καταγεγραμμένοι 54.000 πρόσφυγες, σύμφωνα με την καταγραφή της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, στα νησιά βρίσκονται 7.515 πρόσφυγες, στην Αττική 14.906, στην Κεντρική Ελλάδα 2.019 και στην Βόρεια Ελλάδα 29.284 πρόσφυγες. Στο τελικό σύνολο, οι πρόσφυγες ανέρχονται στους 54.062.

Τόσκας: Αποσυμφόρηση Ειδομένης και Πειραιά έως το Πάσχα

Εν τω μεταξύ χθες, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ανέφερε ότι: «Σε μία εβδομάδα, έχουμε θέσει ως όριο από την ερχόμενη Δευτέρα, να αρχίσει η αποσυμπίεση της κατάστασης στην Ειδομένη, να αποσύρουμε κόσμο και πιστεύουμε ότι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου της Ειδομένης μέχρι το Πάσχα θα έχει φύγει από την περιοχή».

Όσον αφορά στην κατάσταση στην Ειδομένη, ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι: «Έχουμε αρχίσει από σήμερα να προετοιμάζουμε πρώην βιομηχανικούς χώρους, που υπάρχουν αρκετοί στη Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε να υποδεχθούν αυτούς τους ανθρώπους. Οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή. Σε μία εβδομάδα, έχουμε θέσει ως όριο από την ερχόμενη Δευτέρα, να αρχίσει η αποσυμπίεση της κατάστασης στην Ειδομένη, να αποσύρουμε κόσμο και πιστεύουμε ότι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου της Ειδομένης μέχρι το Πάσχα θα έχει φύγει από την περιοχή. Το ίδιο και για τον Πειραιά».

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στον Μπάλο – Νεκρός 22χρονος ψαροντουφεκάς

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ