Πρόσφυγες στη Χίο καταγγέλλουν: Δεν δίνουν στα βρέφη όσο γάλα χρειάζονται

Σοκάρουν οι μαρτυρίες προσφύγων από το κέντρο φιλοξενίας της Χίου, καθώς, όπως καταγγέλλουν στην εφημερίδα Guardian, τα βρέφη δεν λαμβάνουν το γάλα που χρειάζονται ημερησίως. 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των προσφύγων στον Guardian, 25 βρέφη κάτω των έξι μηνών, οι μητέρες των οποίων δεν μπορούν να τα θηλάσουν, λαμβάνουν μετά βίας 100 ml βρεφικού γάλατος, μία φορά την ημέρα.

Ένας 35χρονος Αφγανός, που βρίσκεται στο κέντρο φιλοξενίας της Χίου από τις 21 Μαρτίου, δήλωσε ότι αναγκάστηκε να ανακατεύει νερό με ψωμί, για να ταΐσει την πέντε μηνών κόρη του. «Μας δίνουν μόνο μισό ποτήρι γάλα για 24 ώρες, αλλά αυτό δεν αρκεί. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Στο κέντρο φιλοξενίας βρίσκονται 24 ή 25 μωρά κάτω των έξι μηνών» ανέφερε.

Το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων, που δραστηριοποιείται στο νησί, επιβεβαίωσε τις καταγγελίες των προσφύγων, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των βρεφών μπορεί να είναι μεγαλύτερος. «Είναι ξεκάθαρο ότι το βρεφικό γάλα δεν διανέμεται τακτικά. Έκανα αρκετές συναντήσεις με πρόσφυγες την προηγούμενη εβδομάδα και οι μητέρες ανέφεραν το συγκεκριμένο πρόβλημα διαρκώς. Δεν είναι όμως μόνο το βρεφικό γάλα. Υπάρχει έλλειψη βασικής φροντίδας για τα παιδιά» ανέφερε ένα μέλος του συμβουλίου.

Πηγή: The Guardian

Δείτε επίσης:

Σοκ στη Χίο – Αφγανός ασέλγησε σε ανήλικο ομοεθνή του

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο πρόσφυγας που τραυματίστηκε στην Ειδομένη 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ