Σοκ στην Κέρκυρα – Συνελήφθη 51χρονος δάσκαλος για ασέλγεια σε μαθήτριες

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κέρκυρας, με την είδηση της σύλληψης ενός 51χρονου δασκάλου που φέρεται ότι ασέλγησε σε δύο ανήλικες μαθήτριες, εννέα και έντεκα ετών αντίστοιχα.

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, γονείς των μαθητών του περιφερειακού δημοτικού σχολείου, «ποτέ δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι θα συνέβαινε τέτοιο περιστατικό στο σχολείο τους», ενώ μίλησαν για έναν δάσκαλο «πέραν κάθε υποψίας, αρκετά φιλικό με τους μαθητές και τις μαθήτριες». Από τη μεριά τους, «μουδιασμένοι» από το άκουσμα της είδησης είναι και οι δάσκαλοι του σχολείου, το οποίο έχει δυναμική 238 μαθητών.

«Έχουμε μία σύλληψη ενός εκπαιδευτικού, αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχει και καταδίκη, η έρευνα συνεχίζεται από πλευράς της Ασφαλείας Κέρκυρας, που συγκεντρώνει το προανακριτικό υλικό, θα αποφανθεί εισαγγελέας και ανακριτής» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Α/θμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, Χρήστος Άνθης.

«Όσον αφορά εμάς ως σχολείο και όσον αφορά τη Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Κέρκυρας χειριζόμαστε με πολύ λεπτότητα το θέμα, διότι έχουμε να κάνουμε με ανήλικους μαθητές και μας ενδιαφέρει η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και η ψυχολογική ισορροπία παιδιών και εκπαιδευτικών» είπε ο κ. Άνθης διευκρινίζοντας ότι η διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Κέρκυρας δεν είχε δεχθεί κάποια καταγγελία από τους γονείς.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας, η όλη υπόθεση ξεκίνησε το τελευταίο διάστημα, μετά από καταγγελίες συγκεκριμένων γονέων μαθητριών.

«Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας είχε κάποια στοιχεία και όταν αποφασίστηκε να γίνει η αστυνομική επιχείρηση τότε είχα τη σχετική ενημέρωση. Σε ότι με αφορά ζήτησα διακριτικότητα και λεπτούς χειρισμούς γιατί έχουμε να κάνουμε με παιδιά σχολείου, αυτό εξασφαλίστηκε και η Ασφάλεια ανέλαβε να βρει αποδεικτικό υλικό, προκειμένου τα καταγγελλόμενα να αποδειχτεί αν ευσταθούν ή όχι» επεξήγησε ο διευθυντής της Α/θμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας.

Ο 51χρονος εκπαιδευτικός έχει περισσότερα από 25 χρόνια εκπαίδευσης στην «πλάτη του», ενώ σύμφωνα με τον κ. Άνθη δεν είχε δώσει έως τώρα κάποια αφορμή. «Ο φάκελός του, ο οποίος έχει ελεγχθεί ήταν καθαρός» είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος του εκπαιδευτικού, που τον βαρύνει με τις κατηγορίες της «αποπλάνησης και κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια», ο 51χρονος δάσκαλος φέρεται να ασελγούσε στο 11χρονο κοριτσάκι από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ενώ στο εννιάχρονο των τελευταίο μήνα.

Ο εκπαιδευτικός κρατείται από χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας. 

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν συνταξιούχο στην Κρήτη 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ