Στη Λέσβο 350 αστυνομικοί της Frontex

Περίπου 350 είναι οι αστυνομικοί της Frontex από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία οι οποίοι έφτασαν στη Λέσβο, σε εφαρμογή του σχεδίου επαναπροώθησης μεταναστών από τη Μυτιλήνη στο Δικελί της Τουρκίας που προβλέπεται από τη Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας για την αντιμετώπιση μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό που αποκάλυψε την περασμένη Παρασκευή το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από τη Frontex έχουν ναυλωθεί δύο πλοία τουρκικών συμφερόντων. Το πλοίο «Ναζλί Ζαλέ» τύπου καταμαράν της εταιρείας «Ζαλέμ Τουρ» θα μεταφέρει 200 άτομα συνολικά τη φορά (100 μετανάστες και 100 αστυνομικούς) δηλαδή 200 μετανάστες μια και έχει ναυλωθεί για δυο δρομολόγια τη μέρα.

Και το πλοίο «Λέσβος» της εταιρείας «Τουργιολ» θα μεταφέρει 100 άτομα συνολικά τη φορά (50 μετανάστες και 50 αστυνομικούς) δηλαδή 50 μετανάστες τη μέρα μια και αυτό έχει ναυλωθεί για ένα δρομολόγιο τη μέρα.

Για αύριο δηλαδή έχει προγραμματισθεί η μετακίνηση 250 μεταναστών. Ανάλογος αριθμός έχει προβλεφθεί να μετακινηθεί την Τρίτη και την Τετάρτη με ανάλογες με τη Δευτέρα ναυλώσεις των ίδιων πλοίων.

Οι πρώτες αυριανές επαναπροωθήσεις σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δεν αφορούν οικογένειες, αλλά μετανάστες από το Πακιστάν, χώρες της Βορείου Αφρικής αλλά και άλλες χώρες όπως το Μπαγκλαντές, τη Σρι Λάνκα ακόμα και από το Κονγκό!

Χθες έφθασαν στη Λέσβο εκτός από Αστυνομικούς και τεχνολογικός εξοπλισμός με προγράμματα που αφορούν την ενίσχυση του μηχανισμού εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης.

Στην Ειδομένη η γυναίκα-σύμβολο στον πόλεμο κατά του ISIS – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ