Η Κουτζαμάνη απαντά στον Καμμένο

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στον Πάνο Καμμένο σχετικά με όσα απέδωσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το θέμα της MARFIN, εξέδωσε η Ευτέρπη Κουτζαμάνη. 

“Με αφορµή το ενδιαφέρον για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τµήµα της ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων οµιλίας του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργού Εθνικής Άµυνας κ. Πάνου Καµµένου, κατά τη συνεδρίαση της Ολοµέλειας αυτής της 29ης Μαρτίου 2016, µε το ακόλουθο περιεχόµενο “Μήπως η Marfin, της οποίας τα στελέχη εκδίδονται µε οµόφωνη απόφαση του Εφετείου για να δικασ τούν στην Κύπρο και κατά των οποίων, σύµφωνα µε έγκυρες πηγές, εκδόθηκε ήδη ένταλµα σύλληψης, που επιβεβαιώνεται από τον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου, καλύπτον ται; Και από ποιον καλύπτον ται; Μήπως καλύπτον ται, όχι από την κ. Θάνου, αλλά από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία δεν δίνει εν τολή στην Ευρώπη, στην Eurojust, στον Εισαγγελέα να καταθέσει στο κοινό register τρεις υποθέσεις; Της Siemens, του Βγενόπουλου και των υποβρυχίων;” κρίνεται αναγκαίο να ανακοινωθούν τα κάτωθι:

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσπαθεί και εκπληρώνει στο ακέραιο την αποστολή της, δεν έχει παραλείψει κάτι, ούτε συγκάλυψε κάποιον ή κάποιους. Το θέµα της υπαγωγής υποθέσεων στο σύστηµα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojust (το αποκληθέν ως “κοινό register”) ανήκει στην αρµοδιότητα του δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού που χειρίζεται την υπόθεση, ο οποίος διαβιβάζει το αίτηµα δια του κα τά τόπον αρµοδίου Εισαγγελέα Εφετών, και όχι στην αρµοδιότητα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Οι υποθέσεις Siemens, Υποβρυχίων και Βγενόπουλου, σ τις 2 οποίες γίνεται αναφορά από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Πάνο Καµµένο, όπως πληροφορηθήκαµε από το Εθνικό µας Μέλος σ την Eurojust, έχουν υπαχθεί στο σύστηµα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojust, οι δύο πρώτες στις 8-9-2008 και 26-7-2010, αντίστοιχα, και η τρίτη στις 21-4-2015″ αναφέρει η Εισαγγελέας του Αρειου Πάγου στη δήλωσή της και καταλήγει:

“Εποµένως, ουδόλως εµπλέκεται η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη διαδικασία υπαγωγής υποθέσεων στο προαναφερόµενο σύστηµα διαχείρισης της Eurojust”.

 

Διαβάστε επίσης

Καμμένος: Θα πληρώσετε όλοι για τα εγκλήματα που κάνατε κατά της χώρας – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ