Οι όροι της ΕΓΣΣΕ ισχύουν μέχρι τέλος Ιουνίου ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας

Έως το τέλος Ιουνίου παραμένει σε ισχύ η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) για όλους τους εργαζομένους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας απαντώντας στις κατηγορίες της ΓΣΕΕ για μη ανάληψη από την κυβέρνηση πρωτοβουλιών για παράταση της ισχύος της “υποτιθέμενης”, όπως τονίζεται, λήξης της μετενέργειας της ΕΓΣΣΕ στις 31 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο επισημαίνει ότι «βάσει της ρύθμισης του άρθρου 40 του νόμου 4320/2015 της πρώτης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν καταργήθηκε και ισχύει, οι κανονιστικοί όροι εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που έληξε ή καταγγέλθηκε, εξακολουθούν να ισχύουν επί ένα εξάμηνο από τη λήξη ή καταγγελία και εφαρμόζονται και στους εργαζόμενους που προσλαμβάνονται στο διάστημα αυτό».

Όπως τονίζεται από το υπουργείο, επιδίωξη της κυβέρνησης είναι μέχρι τέλος Ιουνίου να έχει επανέλθει πλήρως η ελευθερία συλλογικών διαπραγματεύσεων και να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για τη νέα ΕΓΣΕΕ.

Το πρώτο ραντεβού των εμπειρογνωμόνων για την επίτευξη της κυβερνητικής δέσμευσης είναι στις 6 Απριλίου.

Το υπουργείο Εργασίας υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι καλωσορίζει τυχόν απόφαση των κοινωνικών εταίρων να παρατείνουν, παρόλα αυτά, μέχρι το τέλος του 2016 την ισχύ της ΕΓΣΣΕ, ούτως ώστε να μην υπάρχει πίεση χρόνου στη μελλοντική διαπραγμάτευση τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Παναγόπουλος: Η νέα ΕΓΣΣΕ εκφράζει ισχυρή βούληση

Ιταλοί ακτιβιστές έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ