Συνελήφθη αντιπρόεδρος σκοπευτικού συλλόγου για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Στην Καισαριανή συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 60χρονος αντιπρόεδρος Αθλητικού Σκοπευτικού Συλλόγου και υπεύθυνος μεταφοράς πυροβόλων όπλων σκοποβολής και φυσιγγίων, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο του 60χρονου, βρέθηκαν εντός του πορτμπαγκάζ και κατασχέθηκαν 28 πυροβόλα όπλα διαφόρων διαμετρημάτων, ένα αεροβόλο πιστόλι και 1.768 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Επίσης σε έρευνα που διενεργήθηκε εντός του Σκοπευτικού Συλλόγου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ένα πιστόλι και δύο μαχαίρια επιβίωσης.

Τα όπλα βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου ενώ κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται σε χρηματοκιβώτιο στον σκοπευτικό σύλλογο, όπως προβλέπει ο νόμος. Αυτό που προβληματίζει την ασφάλεια είναι το πόσο επιπόλαια φέρθηκε ο 60χρονος. Μάλιστα, αξιωματικοί της ασφάλειας τονίζουν στο enikos.gr ότι σε περίπτωση κλοπής θα μπορούσε να εξοπλιστούν εγκληματίες με «καθαρά» όπλα.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Διαβάστε επίσης:

Η αστυνομία απέκλεισε τη γέφυρα του Αξιού στην Ειδομένη

Απόπειρα διάρρηξης στο γραφείο του Γιάννη Μανιάτη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ