Η δημιουργία hotspot συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας

Για την επιλογή από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας του στρατοπέδου “Αρματολού Κόκκινου”, κοντά στο χωριό Αγία Βαρβάρα, για την δημιουργία Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

Ο ίδιος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θέση της δημοτικής αρχής είναι ότι πρέπει να γίνει ισοκατανομή των προσφύγων σε όλους τους δήμους και σε αυτό το πλαίσιο είναι υπέρ της δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας και στον δήμο Βέροιας.

Ο κ. Βοργιαζίδης τόνισε με έμφαση ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν ήταν επιλογή του δήμου, αλλά της Πολιτείας, η οποία γνωστοποιήθηκε με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα. Το στρατόπεδο πρόκειται να φιλοξενήσει 300 έως 500 πρόσφυγες.

Το “παρών” στη συνεδρίαση έδωσαν κάτοικοι του χωριού Αγία Βαρβάρα, που απέχει περίπου 500 μέτρα από το στρατόπεδο, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους και τις αντιρρήσεις τους. Ο κ. Βοργιαζίδης έκανε λόγο για δικαιολογημένο φόβο των κατοίκων απέναντι στο άγνωστο.

Σύμφωνα με τον κ. Βοργιαζίδη, το στρατόπεδο δεν λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια και οι εγκαταστάσεις του είναι σε καλή κατάσταση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννινα – Ένταση έξω από κέντρο φιλοξενίας προσφύγων – ΦΩΤΟ

Αποκλεισμός της εθνικής Αθηνών – Θεσσαλονίκης από πρόσφυγες – ΦΩΤΟ

Επίσκεψη Ξανθού και Κουίκ στον καταυλισμό της Ειδομένης – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ