Σπείρα είχε ρημάξει στις κλοπές και ληστείες την Κόρινθο και τα γύρω χωριά

Εξιχνιάστηκαν από την ασφάλεια Κορίνθου πέντε υποθέσεις ληστειών και απόπειρας ληστείας, καθώς και δεκατρείς περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής σε σπίτια στην Κόρινθο και σε χωριά της περιοχής.

Δράστες των ληστειών και των κλοπών είναι δύο Αλβανοί 51 και 24 ετών, που συνελήφθησαν στα Εξαμίλια Κορινθίας, και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και για παράβαση των νομοθεσιών για όπλα και βεγγαλικά.

Η δικογραφία, περιλαμβάνει ακόμη δύο Αλβανούς 34 και 42 ετών και έναν 21χρονο Έλληνα, καθώς και άγνωστοι συνεργοί τους, οι οποίοι κατηγορούνται για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Επιπλέον, συνελήφθη στα Εξαμίλια Κορινθίας, ακόμη ένας 24χρονος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα βεγγαλικά.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορία που είχαν, πραγματοποίησαν έρευνα στα σπίτια των δύο 24χρονων και του 51χρονου Εξαμίλια Κορινθίας, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν, 247 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ένα πιστόλι, ένα πολεμικό τυφέκιο, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα πιστόλι replica, δύο φορητοί πομποδέκτες, διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια και κουκούλα τύπου full face, ένα βεγγαλικό και πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, φορητούς Η/Υ κ.α.) το νόμιμο της κατοχής των οποίων, δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Ακολούθως, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη, εξακριβώθηκε ότι οι 24χρονοι, ο 51χρονος, ο 34χρονος, ο 42χρονος και ο 21χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν από το Αύγουστο του 2011 έως και πριν λίγες ημέρες τις προαναφερθείσες ληστείες, κλοπές και απόπειρες ληστειών και κλοπών στην Κόρινθο και χωριά της ευρύτερης περιοχής.

Οι δράστες από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει συνολικά, χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρικές συσκευές, διάφορα εργαλεία και είδη διατροφής, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 13.000 ευρώ, ενώ μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την ασφάλεια Κορίνθου, για την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών των συλληφθέντων, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Αλμυρός: Επίθεση σε 61χρονο περιπτερά από νεαρό για 15 ευρώ

Πυροβολισμοί και ανθρωποκυνηγητό στο Ασκληπιείο της Βούλας – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ