Αποκλεισμός της εθνικής Αθηνών – Θεσσαλονίκης από πρόσφυγες – ΦΩΤΟ

Αποκλεισμένη παραμένει η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης μεταξύ Θεσσαλονίκης και Ευζώνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο ύψος του Πολυκάστρου, από πρόσφυγες του κέντρου προσωρινής μετεγκατάστασης στη Νέα Καβάλα Κιλκίς.

Ο αποκλεισμός ξεκίνησε γύρω στη μία μετά το μεσημέρι ενώ νωρίτερα μια ομάδα περίπου 100-150 ατόμων είχε αποκλείσει και την αερογέφυρα Πολυκάστρου η οποία επίσης  παραμένει κλειστή.

Ο πολύωρος αποκλεισμός προκάλεσε προς στιγμήν ένταση μεταξύ οδηγών φορτηγών και προσφύγων αλλά και μεταξύ των ίδιων των προσφύγων, καθώς κάποιοι ήθελαν να επιτρέψουν τη διέλευση για 5-10 λεπτά, χωρίς ωστόσο να εισακουστούν από τους υπόλοιπους.

Τα μόνα οχήματα στα οποία επιτρέπεται η διέλευση είναι αυτά της αστυνομίας και του στρατού καθώς και τα ασθενοφόρα.

«Δεν θέλουμε φαγητό, ούτε νερό. Θέλουμε μέλλον», δήλωσε στο ΑΜΠΕ, νεαρός πρόσφυγας από τη  Συρία και εξήγησε πως ο μόνος δρόμος γι’ αυτούς είναι να ανοίξουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

Οι πρόσφυγες δηλώνουν αποφασισμένοι να απέχουν από τροφή και νερό μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα, ενώ κάποιοι έχουν στήσει ακόμη και σκηνές πάνω σε διάφορα σημεία του αποκλεισμένου δρόμου.

Πηγή φωτο: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Φάμελλος: Δεν θα χρησιμοποιήσουμε βία στην Ειδομένη

Πορεία διαμαρτυρίας προσφύγων στην Ειδομένη – ΦΩΤΟ

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ