Την ενοχή του Τομπούλογλου ζήτησε η εισαγγελέας

Της Άννας Κανδύλη 

Την ενοχή του πρώην προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», Χάρη Τομπούλογλου, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για το “φακελάκι” των 25.000 ευρώ που κατηγορείται ότι απαίτησε το 2013 από διαφημιστική εταιρεία.

Πρόκειται για την εταιρεία που είχε αναλάβει έργο του νοσοκομείου χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ σχετικά με την προώθηση προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία.

“Ένοχος χωρίς αμφιβολία”

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Χ.Τομπούλογλου  ζήτησε τα 25.000 ευρώ ώστε να μην κηρύξει «έκπτωτη» την εταιρεία.

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του και για τα τρία αδικήματα με τα οποία βαρύνεται, δηλαδή για το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια και τα πλημμελήματα της παθητικής δωροδοκίας και της παράνομης οπλοκατοχής.

«Αποδείχθηκε χωρίς καμία αμφιβολία ότι ο Χάρης Τομπούλογλου ερχόμενος μέσω τρίτου ατόμου σε επαφή με την διαφημιστική εταιρεία προσπάθησε, επιχείρησε, απειλώντας να κηρύξει έκπτωτη την εταιρία να του καταβάλει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αρχικά το πόσο των 30.000 ευρώ και στη συνέχεια των 25.000 ευρώ».

Η εισαγγελέας ζήτησε επίσης την ενοχή του, Χρήστου Τριανταφύλλου, συνεργάτη του Χάρη Τομπούλογλου για τα αδικήματα της απλής συνέργειας στην απόπειρα εκβίασης και την παθητική δωροδοκία, καθώς και για αντίσταση κατά της αρχής και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Αντίθετα, ζήτησε να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών ο γιατρός Στεφανος Μιχαλάτος καθώς όπως σημείωσε δεν προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία πως είχε γνώση των ενεργειών του πρώτου κατηγορουμένου.

Τομπούλογλου: “Δάκτυλος Σαμαρά”

Νωρίτερα, στις απολογίες τους ενώπιον του Δικαστηρίου και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίας.

Ειδικότερα, ο Χ.Τομπούλογλου ισχυρίστηκε πως στήθηκε  «πλεκτάνη» σε βάρος του η οποία ξεκινούσε από τον τότε Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά: «Εγώ δεν ήμουν του περιβάλλοντος Σαμαρά, ήμουν του περιβάλλοντος της Ντόρας, το λέω ευθέως!” είπε, επιμένοντας ότι μπήκε στο «στόχαστρο» για πολιτικούς λόγους.

Για το «δώρο» των 25.000 ευρώ ο κατηγορούμενος ανέφερε πως επρόκειτο για «χορηγία» που θα έδινε ο σύλλογος εργαζομένων της Alpha Bank στο νοσοκομείο.

Τους ισχυρισμούς Τομπουλογλου απέρριψε ο νομικός παραστάτη της διαφημιστικής εταιρίας, Άγης Τατσής χαρακτηρίζοντάς τους “αποκυήματα φαντασίας και φτηνά σενάρια”.

Όπως είπε: “Αυτές οι πράξεις και τέτοια πρόσωπα οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση. Καταρράκωσαν την εμπιστοσύνη της νεολαίας μας στα δημόσια πρόσωπα και σε αυτούς που τάχθηκαν να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Ζητούμε την καταδίκη των κατηγορούμενων”, κατέληξε ο κ. Τατσης.

Αρνούνται όλοι

Τις κατηγορίες αρνήθηκαν και οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι. «Έχω παραπεμφθεί σε αυτήν την άκρως δυσάρεστη θέση και δεν ξέρω γιατί» τόνισε ο Στέφανος Μιχαλάκος, ενώ, ο Χρήστος Τριανταφύλλου αρνήθηκε ότι γνώριζε ο,τιδήποτε για τις παράνομες πράξεις που αποδίδονται στον Χάρη Τομπούλογλου, προσθέτοντας πως πήγε μαζί του στο επίμαχο ραντεβού με τον διευθύνοντα σύμβουλο της διαφημιστικής εταιρείας γιατί ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείο φοβόταν μην τον ληστέψουν.

Η απόφαση του Δικαστηρίου θα ανακοινωθεί τον Απρίλιο.

Διαβάστε επίσης:

Δεκτό από τους Γερμανούς το αίτημα επανένωσης της οικογένειας του μικρού Ράμι

Το συγκινητικό μήνυμα του μικρού πρόσφυγα στην Ειδομένη για τις Βρυξέλλες – ΦΩΤΟ

Αθωώθηκε η καθηγήτρια που μήνυσε ο Κασιδιάρης

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ