Αερολέσχη στο Μεσολόγγι εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Κύκλωμα που θα μετέφερε παράνομα πρόσφυγες στην Ιταλία μέσω… αερολέσχης , εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Αττικής προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις στην περιοχή του Μεσολογγίου που σχετίζονται με την υπόθεση, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστώσουν αν εμπλέκονται και άλλα άτομα στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες νωρίς το μεσημέρι οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα σε ένα μικρό αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της αερολέσχης Μεσολογγίου επτά πρόσφυγες από το Ιράκ, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά 5 και 7 ετών. Οι πρόσφυγες είχαν προκαταβάλει 30.000 ευρώ στους διακινητές για να τους μεταφέρει στην Ιταλία.

Οι αρχές παρακολουθούσαν το τελευταίο χρονικό διάστημα τους συλληφθέντες καθώς υποψιάζονταν ότι εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών όμως σήμερα διαπίστωσαν ότι δραστηριοποιούνται και στη παράνομη μεταφορά προσφύγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη ο αρχηγός του κυκλώματος που είναι κουρδικής καταγωγής, ο πρόεδρος της αερολέσχης ο οποίος είναι και πρώην δήμαρχος, ο εξάδελφός του ο οποίος είναι πιλότος, ένα άτομο που μετέφερε τους μετανάστες από την Αθήνα στο Μεσολόγγι, καθώς και ένας ιδιοκτήτης ταβέρνας.

Επίσης, οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει το μικρό αεροσκάφος, καθώς και αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται αυτή την ώρα στη ΓΑΔΑ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ