Νεφροκυτταρικός καρκίνος: Η διατροφή που αυξάνει τον κίνδυνο

Ο νεφροκυτταρικός καρκίνος είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου των νεφρών και εμφανίζει ανοδική τάση τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι επιστήμονες αποδίδουν την τάση αυτή εν μέρει στη δυτική διατροφή, κυρίως στη μεγάλη κατανάλωση προϊόντων κρέατος.

Οι ερευνητές του Αντικαρκινικού Κέντρου MD Anderson στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, με επικεφαλής την Δρ Στέφανι Μελκονιάν, ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν 660 ασθενείς με νεφροκυτταρικό καρκίνο και 700 υγιή άτομα, συσχετίζοντας τη διατροφή με τον κίνδυνο εμφάνισης της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ