Κάτοικοι του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης θέλουν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες

Κάτοικοι του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης εκδήλωσαν ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους πρόσφυγες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ή οικογένειες με πολλά παιδιά.

“Το Συντονιστικό Όργανο που δημιουργήθηκε στο Κιλκίς για τη διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Χέρσου έχει δεχτεί, μέχρι στιγμής, δεκαπέντε με είκοσι τέτοια αιτήματα, τα περισσότερα από την ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς και λίγα από τη Θεσσαλονίκη” αναφέρει στο ΑΜΠΕ η αντιδήμαρχος Κιλκίς, Ελένη Αναστασιάδου.

«Η κατάσταση δεν είναι ανθρώπινη, οι υποδομές δεν επαρκούν. Είμαστε σε αναμονή συνεννόησης με ΜΚΟ που θα έρθουν για να δημιουργήσουν ορισμένες υποδομές. Ο στρατός είναι εκείνος που έχει πάρει πάνω του την κατάσταση. Οι σκηνές δεν επαρκούν, πολλές δεν είναι κατάλληλες για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Οι εθελοντές από την περιοχή προσπαθούν να κάνουν τα πάντα, δίνουν τον εαυτό τους αλλά είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρουν. Την ίδια στιγμή, το νοσοκομείο του Κιλκίς φιλοξενεί ασθενείς από την Ειδομένη και τη Νέα Καβάλα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το αδιαχώρητο, σε ένα νοσοκομείο που ούτως ή άλλως είχε σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και είδη πρώτης ανάγκης.» επισημαίνει η κ. Αναστασιάδου περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί.

Κατάλληλους χώρους για τη φιλοξενία ανθρώπων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αναζητεί και το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων και Αιτούντων Μετεγκατάστασης στα Διαβατά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για την επαναπροώθηση των 1.500 προσφύγων που πέρασαν στα Σκόπια

Οι δηλώσεις Αβραμόπουλου – Μουζάλα στην Ειδομένη – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ