Μαζική έξοδος των προσφύγων από την Ειδομένη προς τα Σκόπια – ΦΩΤΟ

Περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες έχουν περάσει μέχρι αυτή την ώρα το χείμαρρο που βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τα σύνορα με τα Σκόπια, μετά το ακριτικό χωριό Χαμηλό, ενώ συνεχώς φτάνουν κατά διαστήματα και νέες ομάδες.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, με τα λιγοστά υπάρχοντά τους ανά χείρας περνούν μέσα από τα παγωμένα νερά προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη, που είχε σταματήσει στην Ειδομένη, εδώ και αρκετές ημέρες.

Κρατώντας σχοινιά και βοηθώντας ο ένας τον άλλον περνούν στην άλλη πλευρά παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας να επιστρέψουν στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Ένα χαρτί που φέρεται να κυκλοφόρησε αργά το βράδυ της Κυριακής, όπου αναγράφονταν -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι τα σύνορα είναι εικονικά κλειστά και πως αν περπατούσαν πέντε χιλιόμετρα, θα μπορούσαν να περάσουν στα Σκόπια, ήταν αυτό που ξεσήκωσε εκατοντάδες πρόσφυγες και τους έκανε να ξεκινήσουν την πορεία τους προς τα σύνορα λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι.

«Περπατάμε γιατί θέλουμε να φτάσουμε στη βόρεια Ευρώπη, όπου υπάρχει ασφάλεια», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Άμερ, από τη Συρία, ενώ ο συνοδοιπόρος του Τάρεκ εξηγεί ότι η κατάσταση στην Ειδομένη είχε καταστεί ανυπόφορη τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων. 

Στην ερώτηση γιατί δεν επιλέγουν το πρόγραμμα μετεγκατάστασης για να βρεθούν με ασφάλεια σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, απαντούν πως τούς φοβίζει η ιδέα πως μπορεί να καταλήξουν σε χώρα διαφορετική από αυτήν που βρίσκονται συγγενικά τους πρόσωπα.

Δείτε τις φωτο εδώ:

\

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτο: dailymail.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Πρόσφυγες φεύγουν από την Ειδομένη ψάχνοντας πέρασμα για τα Σκόπια

Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ – Πρόσφυγες με σχοινιά προσπαθούν να φτάσουν στα Σκόπια 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ