Περίπου 300 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν από τον Πειραιά σε κέντρα φιλοξενίας

Περίπου 300 άτομα αναχώρησαν σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά για δύο κέντρα φιλοξενίας, σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης του χώρου. Εννέα πούλμαν αναχώρησαν για το προσωρινό κέντρο φιλοξενίας στη Ριτσώνα Χαλκίδας και ένα με προορισμό το πρώην στρατόπεδο της Μαλακάσας.

Μέχρι αργά το βράδυ αναμένεται να αναχωρήσουν άλλα δύο πούλμαν με προορισμό τη Ριτσώνα.

Εθελοντικές οργανώσεις αλλά και φορείς, με τη βοήθεια μεταφραστών καταβάλλουν από το πρωί συνεχείς προσπάθειες να πείσουν τους πρόσφυγες ότι τα σύνορα στην Ειδομένη είναι κλειστά και ότι θα πρέπει να μεταφερθούν σε πιο ασφαλείς και λειτουργικές δομές.

Ωστόσο πολλοί από αυτούς αρνούνται να μετακινηθούν, φοβούμενοι ότι θα εγκλωβιστούν και αναφέρουν ότι θα παραμείνουν στο λιμάνι μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα προκειμένου να μπορέσουν να μεταβούν στη Γερμανία.

Επίσης δύο ομάδες από τον ΟΗΕ παρέχουν πληροφόρηση στους μετανάστες και τους πρόσφυγες για τα δικαιώματά τους και για το πως μπορούν να αιτηθούν άσυλο.

Στο λιμάνι του Πειραιά οι επιβατικοί σταθμοί του ΟΛΠ αλλά και η πέτρινη αποθήκη είναι γεμάτοι, ενώ πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες έχουν καταλύσει σε σκηνές και άλλοι κοιμούνται κάτω από υπόστεγα.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση περίπου 2.700 άτομα φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ. 

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στο Σχιστό επισκέφθηκε ο Βίτσας – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ