Γίνονται προσπάθειες να μπει η Εκκλησία στο περιθώριο δήλωσε ο Ιερώνυμος

«Σε μια εποχή δύσκολη, που ως Εκκλησία ήδη το γευόμαστε ότι καταβάλλονται προσπάθειες από κάθε μέρος να μπούμε στο περιθώριο, στηρίξου στην Εκκλησία και πάρε δύναμη από αυτήν», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προς τον νέο μητροπολίτη Καρπενησίου κατά τη χειροτονία του, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Τον παρότρυνε μάλιστα να είναι φανερό το έργο του και ουσιαστικό και μέσα στη ζωή της Εκκλησίας, γενικότερα, σε μια εποχή που η Εκκλησία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, αλλά και συγχρόνως έχει τόσες υποχρεώσεις να βοηθήσει τους ανθρώπους που υποφέρουν.

Επιπρόσθετα, επισήμανε ότι «το γευόμαστε κάθε μέρα ότι δεν είμαστε αποδεκτοί σε πολλές θέσεις της λειτουργίας του κράτους. Σε αυτήν την εποχή χρειαζόμαστε πρόσωπα τα οποία θα βοηθήσουν ώστε η Εκκλησία να κρατήσει τη δύναμή της μέσα σε αυτόν τον λαό που δεινοπαθεί αυτήν τη στιγμή».

Από την πλευρά του, ο νέος μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος δήλωσε «υπόσχομαι να προσφέρω τις πενιχρές μου δυνάμεις στην υπηρεσία Θεού και ανθρώπων. Ευχηθείτε παρακαλώ να ευαρεστήσω Θεό και ανθρώπους και να ανταποκριθώ στην ιερή αποστολή μου».

Στη χειροτονία, η οποία τελέστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα, με προεξάρχοντα τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Νικαίας Αλέξιος, Μαντινείας Αλέξανδρος, Πειραιώς Σεραφείμ, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Γλυφάδας Παύλος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Θηβών Γεώργιος, Σιατίστης Παύλος, Χίου Μάρκος, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος και οι Επίσκοποι Τανάγρας Πολύκαρπος και Μεθώνης Κλήμης.

Παρέστησαν βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, κληρικοί και πλήθος κόσμου από το Σχηματάρι, όπου ιερούργησε ο νέος μητροπολίτης Καρπενησίου, αλλά και το Καρπενήσι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Μητροπολίτης Γαβριήλ: Ο ρόλος μας είναι να κρατάμε τους ανθρώπους ενωμένους

Προσπάθειες για ομαλοποίηση της κατάστασης στο λιμάνι του Πειραιά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ