Συγκλονιστικές εικόνες στην Ειδομένη – Ουρές στις λάσπες για ένα πιάτο φαγητό – ΦΩΤΟ

Πρόσφυγες περιμένουν στη σειρά πατώντας στα νερά και στις λάσπες για να πάρουν φαγητό, στον καταυλισμό προσφύγων της Ειδομένης, στα σύνορα της Ελλάδος με τα Σκόπια.

Λασπόνερα, συνεχόμενη βροχή, κρύο, ομίχλη, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν φαίνεται να πτοεί τους 13.000 και πλέον πρόσφυγες που είναι συγκεντρωμένοι στην Ειδομένη.

Η επιδείνωση του καιρού με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις νεροποντές, δεν κατάφερε να εξαφανίσει την ελπίδα τους, ότι κάποια στιγμή θα ανοίξει η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – Σκοπίων, που είναι κλειστή από την περασμένη Δευτέρα.

Η πολυήμερη αναμονή στην ύπαιθρο, κάτω από άθλιες συνθήκες, έχει εξαντλήσει τους πρόσφυγες, με τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία να υφίστανται τα μικρά παιδιά και τα μωρά.

Κάποια μάλιστα στον καταυλισμό, είναι μόλις μερικών μηνών και παρά το γεγονός ότι χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας, είναι αναγκασμένα να μένουν με τους γονείς τους σε σκηνές, μέσα στο κρύο.

Μάλιστα, μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κάνουν συνεχείς εκκλήσεις για προσφορές σε βρεφικά γάλατα και τροφές, όπως και για πάνες μικρού μεγέθους, καθώς οι ελλείψεις είναι μεγάλες.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τόσκας: Το 50% των προσφύγων στην Ειδομένη είναι γυναίκες και παιδιά – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ