Η φήμη του Πατρινού Καρναβαλιού έφθασε από τη Χιλή έως την Ιαπωνία

Η φήμη και η εμβέλεια του Πατρινού Καρναβαλιού, που ξεφεύγει κατά πολύ από τα σύνορα της πόλης και φτάνει μέχρι το εξωτερικό, φέτος προκάλεσε το ενδιαφέρον ΜΜΕ από την Χιλή και την Ιαπωνία.

Τηλεοπτικά κανάλια από τις μακρινές αυτές χώρες θα μεταφέρουν τον πυρήνα της πατρινής καρναβαλικής διασκέδασης και κουλτούρας στην άκρη του κόσμου.

Συγκεκριμένα ήδη από την αρχή της τελευταίας εβδομάδας του Πατρινού Καρναβαλιού στην πόλη μας βρίσκεται το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι της Χιλής Canal 13, που ετοιμάζει ντοκιμαντέρ-εκπομπή για το Πατρινό Καρναβάλι με τίτλο «Carnaval, el muondo esta de fiesta» και παρουσιάστρια τη διάσημη στη χώρα της Χιλιανή ηθοποιό Juanita Ringeling (με πολλές κινηματογραφικές ταινίες στο ενεργητικό της), που θα παρουσιαστεί στην τηλεόραση αλλά και στο facebook.

Οι Χιλιανοί κάλυψαν εκδηλώσεις όπως τα Μπουρμπούλια, η συναυλία του Ορφέα, επισκέφτηκαν το Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου και τις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ όπου τα πληρώματα κατασκευάζουν τα άρματά τους και βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες, πήραν συνεντεύξεις από τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» και από ανθρώπους που εμπλέκονται με το Πατρινό Καρναβάλι, ενώ θα καλύψουν με πλάνα τις μεγάλες παρελάσεις του Σαββατοκύριακου αποτυπώνοντας τον καρναβαλικό πυρετό, που θα κορυφώνεται.

Παράλληλα την Παρέλαση της Κυριακής θα καλύψει τραβώντας πλάνα και καταγράφοντας τον παλμό του κεφιού και το ιαπωνικό ιδιωτικό κανάλι Nippon TV (με έδρα το Τόκιο) για την εβδομαδιαία εκπομπή «ItteQ  Lets challenge the world», μια πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα εκπομπή με ρεπορτάζ σε διάφορες χώρες του κόσμου, που προβάλλουν τα κορυφαία γεγονότα και έθιμα στις χώρες αυτές. Πρόκειται για μια εκπομπή, που απευθύνεται σε κοινό που φτάνει τα 20000000 τηλεθεατές.

ΠΗΓΗ: patranews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ