13.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην Ειδομένη με την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – Σκοπίων να παραμένει από χθες το πρωί κλειστή και περίπου 13.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένους.

Η χθεσινή νεροποντή μετέτρεψε τον καταυλισμό σε έναν απέραντο λασπότοπο μουσκεύοντας  όλες τις κουβέρτες και τα πράγματα των προσφύγων.

Το πρωί κουβέρτες και ρούχα απλώθηκαν στον ήλιο ενώ πρόσφυγες άρχισαν να στήνουν πρόχειρα αναχώματα για να συγκρατήσουν τα νερά σε μια επόμενη βροχή.

Οι πρόσφυγες ξεκίνησαν την μέρα τους φτιάχνοντας το αγαπημένο τους τσάι σε αυτοσχέδιες εστίες, χρησιμοποιώντας τενεκέδες από κονσέρβες για να βράσουν το νερό.

Ο καταυλισμός στην Ειδομένη επεκτείνεται συνεχώς, με δεκάδες σκηνές να έχουν στηθεί σε παρακείμενα χωράφια, ενώ παρά τις εκκλήσεις των ανθρώπων στις ΜΚΟ, κανείς δεν θέλει να αποχωρήσει και να μείνει προσωρινά, σε καλύτερες συνθήκες, σε κάποιο κέντρο μετεγκατάστασης. Μόνο λίγοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κάνουν αιτήσεις για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, το οποίο όμως απαιτεί προηγουμένως να έχουν κάνει αίτηση για άσυλο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ 3.000 πρόσφυγες

Οι συγκινητικές ζωγραφιές των παιδιών στην Ειδομένη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ