Ασπίδα για την υγεία το καθημερινό πρωινό

Σε μια μικρή μελέτη που δημοσιεύεται στο Diabetologia αποδείχτηκε ότι τα άτομα με διαβήτη τύπου 2, που καταναλώνουν ένα πλούσιο σε θερμίδες πρωινό και ένα φτωχό σε θερμίδες δείπνο, παρουσιάζουν καλύτερη διαχείριση των τιμών του ζαχάρου συγκριτικά με τα άτομα που τρώνε φτωχό πρωινό και πλούσιο δείπνο. Ειδικότερα οι μεταγευματικές τιμές ζαχάρου ήταν συγκριτικά χαμηλότερες σε όλη τη διάρκεια της μέρας.

Τα αποτελέσματα μιας μεγάλης μελέτης διάρκειας 16 ετών ανέδειξε μια ακόμα σημαντική πτυχή του πρωινού.

Οι άνδρες που ανέφεραν ότι παρέλειπαν το πρωινό παρουσίαζαν 27% υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή θανάτου από στεφανιαία νόσο σε σχέση με όσους ανέφεραν ότι έτρωγαν πρωινό.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ