Η έρευνα της ΕΛ ΑΣ για τον εντοπισμό των κλεφτών της “θυρίδας” του Παντελίδη

Στο μικροσκόπιο των ανδρών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μπαίνουν πλέον τα διαδικτυακά ίχνη των χάκερ που, σύμφωνα με μήνυση της οικογένειας Παντελίδη, εισέβαλαν στη “θυρίδα” του αδικοχαμένου τραγουδιστή μία ημέρα μετά το θάνατό του και άρπαξαν ακυκλοφόρητα τραγούδια, βίντεο, φωτογραφίες, αλλά και ποσά από προβαλλόμενες διαφημίσεις.

Η Αστυνομία άρχισε τις έρευνες μετά τη μήνυση κατά αγνώστων που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την περασμένη Τρίτη οι γονείς και ο αδελφός του άτυχου 32χρονου, και ερευνά όλα τα στοιχεία που θα την οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών. 

Σύμφωνα με τις περιγραφές της οικογένειας, παντώς, τα “κοράκια” φαίνεται ότι έδρασαν με μεθοδικότητα, παραβιάζοντας διαδοχικά όλους τους λογαριασμούς του Παντελή Παντελίδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του, σπάζοντας του κωδικούς ασφαλείας.

Εξάλλου, φέρεται ότι κατάφεραν να αποσπάσουν ποσά, που, σύμφωνα με το περιεχόμενο της μήνυσης, υπερβάινουν τα 200.000 ευρώ από τις διαφημιστικές καταχωρίσεις στον λογαριασμό του στο YouTube.

Πηγή: Εspresso

 

Δείτε επίσης:

Η νέα περιπέτεια της οικογένειας Παντελίδη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ