571 μετανάστες έφτασαν στον Πειραιά – Κλειστή η πλατεία Βικτωρίας – ΒΙΝΤΕΟ

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζουν να καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά. Στο λιμάνι κατέπλευσε στις 06:45 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Αριάδνη” με 571 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Διαγόρας” από τα Δωδεκάνησα με 157 άτομα.

Χθες βράδυ κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Νήσος Μύκονος” με 229 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο.

Συνολικά, φιλοξενούνται προσωρινά στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη, περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο λιμάνι του Πειραιά έχει ήδη τοποθετηθεί ένας προκάτ οικίσκος από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά όπου από σήμερα θα λειτουργήσει ως κέντρο συντονισμού για τη διαχείριση των αναγκών.

Ορισμένοι από αυτούς επιλέγουν να κατευθυνθούν στην πλατεία Βικτωρίας, η οποία άδειασε την Κυριακή, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, που μετέφερε τους μετανάστες σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στο Ελληνικό και το Σχιστό.

Αστυνομικοί απομάκρυναν τους μετανάστες από την πλατεία Βικτωρίας – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ