• Δήμος Πατρέων: Όχι σε hot spot - ναι σε ανοιχτούς, δημόσιους προσωρινούς χώρους υποδοχής

  5:21 πμ, Σαββατο 05 Μάρ 2016 5:21 πμ, Σαββατο 05 Μάρ 2016

  Τη θέση του απέναντι στην ενδεχόμενη δημιουργία hot spot για τους πρόσφυγες ξεκαθαρίζει ο δήμος Πατρέων απαντώντας με ανακοίνωσή του στη Δημοτική παράταξη "ΡΑΠ- Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη".

  Στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής αναφέρεται:

  «Επειδή η ΡΑΠ, η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει την σταθερή και συνεπή θέση της Δημοτικής Αρχής επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά.

  Έχουμε ταχθεί ενάντια στα hot spots γιατί αποτελούν κέντρα διαλογής για μετεγκατάσταση ενός μηδαμινού αριθμού προσφύγων, όσων κριθούν χρήσιμοι για τα μονοπώλια κρατών-μελών της Ε.Ε. που θα τους επιλέξουν και στην πραγματικότητα θα γίνουν, ήδη γίνονται στρατόπεδα εγκλωβισμού ψυχών.

  Αντιπροτείνουμε σε αυτά τη δημιουργία ανθρώπινων και αξιοπρεπών ανοιχτών και δημόσιων εντελώς προσωρινών χώρων υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων, που θα λειτουργούν με ευθύνη αποκλειστικά του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

  Σε αυτούς να παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή.

  Να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων και εμπορίας οργάνων.

  Ο Δήμος Πατρέων απευθύνεται στο λαό και τη νεολαία του Δήμου μας, σους μαζικούς φορείς και συλλόγους, για την άμεση στήριξη των προσφύγων και των μεταναστών, που παραμένουν εγκλωβισμένοι παρά τη θέλησή τους στη χώρα μας, λόγω των αποφάσεων και της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελληνικής κυβέρνησης.

  Υπάρχει άμεση ανάγκη για τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, ρούχα και συγκεκριμένα:

  v Τρόφιμα: ατομικές παιδικές τροφές και γάλα μακράς διάρκειας, ατομικές συσκευασίες χυμών, μπισκότων, κρουασάν, φρυγανιών, ατομικές μαρμελάδες, βούτυρα, ζάχαρη μέλι, κονσέρβες.

  v Είδη προσωπικής υγιεινής: Σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, οδοντόκρεμες, σερβιέτες, χαρτί υγείες, μωρομάντηλα και πάνες για μωρά.

  Η συγκέντρωση θα γίνεται σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα, όπου με ευθύνη των δημοτικών υπηρεσιών θα προωθούνται στους πρόσφυγες.

  Συγκέντρωση επίσης, θα γίνεται από τη Δευτέρα 7 Μαρτίου και κατά τις ώρες από 8 π.μ. έως 3 μ.μ., στην Τράπεζα Τροφίμων, με ευθύνη του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

  Τα ρούχα πρέπει να είναι καθαρά και διαχωρισμένα για παιδιά και ηλικιωμένους».

  ΠΗΓΗ: thebest.gr

  Διαβάστε επίσης:

  Πάτρα: Στο πλευρό των προσφύγων ο τοπικός Δικηγορικός Σύλλογος

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα