“Το κράτος μας πολεμάει”

Για την προσφορά και τα προβλήματα της Μ.Κ.Ο. “Θεόφιλος” που στηρίζει την πολύτεκνη οικογένεια μίλησε στο metrogreece.gr η υπεύθυνη της οργάνωσης Ελένη Παπανδρέου.

“Είμαστε μία φιλανθρωπική οργάνωση που λειτουργεί εδώ και 8 χρόνια και εδρεύει στην Αθήνα. Το έργο μας είναι ότι βοηθάμε πολυτέκνους σε όλη την Ελλάδα. Με αποστολές προσφέρουμε είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα, ρούχα, είδη οικιακής χρήσης, βιβλία, είδη καθαριότητας, δηλαδή ό,τι χρειάζεται μία πολύτεκνη οικογένεια για να επιβιώσει”, αναφέρει η κα Παπανδρέου.

-Πόσες είναι οι οικογένειες που βοηθάει η Μ.Κ.Ο. “Θεόφιλος”;

“Το νούμερο για ολόκληρη την Ελλάδα δεν το γνωρίζω ακριβώς, αλλά ξέρω ότι βοηθάμε περίπου στις 300 οικογένειες μόνο στο νομό Αττικής και κάθε μέρα εγγράφονται και καινούριες.”

-Από πού χρηματοδοτήστε;

“Εμάς μας βοηθάει ο κόσμος πάρα πολύ. Επίσης είναι και πολλές μεγάλες εταιρείες που μας προσφέρουν διάφορα προϊόντα και τρόφιμα.”-Από το κράτος εσείς έχετε βοήθεια;

“Όχι, αντιθέτως μπορώ να πω ότι το κράτος μας πολεμάει κατά κάποιο τρόπο. Όταν γίνεται κάτι σωστό και καλό υπάρχει φθόνος και συκοφαντία. Μας βάζουν και εμάς σε αυτά που έχουν ακουστεί για όλες τις Μ.Κ.Ο.”-Τι προβλήματα αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η οργάνωση;”Το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το οικονομικό. Προσφέρουμε πολλά είδη πρώτης ανάγκης αλλά δεν μπορούμε να προσφέρουμε χρήματα όπως παλαιότερα. Πριν την κρίση υπήρχαν πολλές εταιρείες που μας έδιναν χρήματα και εμείς με τη σειρά μας προσφέραμε 100 ευρώ το μήνα σε κάθε πολύτεκνη οικογένεια. Με την οικονομική κρίση όμως και αυτές οι εταιρείες έχουν πρόβλημα και μας βοηθούν μόνο με είδη και αυτά μειώθηκαν κατά 50%. Τώρα ούτε εμείς δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε ως οργάνωση καθώς δυσκολευόμαστε να πληρώσουμε ακόμα και το ενοίκιό μας.”   Πηγή: metrogreece.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ