Στον Πειραιά ακόμα 649 μετανάστες και πρόσφυγες

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Αριάνδη” μεταφέροντας 592 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη.

Το πλοίο παρέλαβε 270 από Χίο και 322 από Μυτιλήνη. Επίσης, στις 8:05 το πρωί αναμένεται να φτάσει και του επιβατηγό οχηματαγωγό “blue star 2” που μεταφέρει 17 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω και 40 από τη Λέρο.

Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς έχει διαθέσει τρείς επιβατικούς σταθμούς για την προσωρινή φιλοξενία των μεταναστών και προσφύγων στους οποίους βρίσκονται από χθες περίπου 2.500 άτομα.

Πολλοί από τους πρόσφυγες έχουν εγκαταστήσει σκηνές στην Ε2 λόγω του μεγάλου συνωστισμού στους επιβατικούς σταθμούς. Στην πύλη Ε2 από σήμερα αναμένεται να εγκατασταθούν δύο μετακινούμενα προκάτ σπίτια προκειμένου να δημιουργηθεί συντονιστικό όργανο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μεταναστών και των προσφύγων που διαμένουν στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού του Πειραιά και την εποπτεία του οποίου θα έχει πιθανότατα ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά ο οποίος από την πρώτη στιγμή έχει διαθέσει με δικά του έξοδα εθελοντές γιατρούς επι 24ωρου βάσεως.

Κινητές ιατρικές μονάδες βρίσκονται ήδη από το Χαμόγελο του Παιδιού και τους Γιατρούς του Κόσμου που παρέχουν και αυτές ιατρική φροντίδα. Σύμφωνα με μέλος εθελοντικής οργάνωσης τα περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα μικρά παιδιά που έχει υποστεί ιώσεις της εποχής και είναι ταλαιπωρημένα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Εξαρθρώθηκαν κυκλώματα που προμήθευαν με πλαστά έγγραφα μετανάστες

O Ρουβάς στο πλευρό των προσφύγων – ΒΙΝΤΕΟ

Oι πρόσφυγες του καταυλισμού στο Ελληνικό πλένονται στη θάλασσα – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ