Τους υποσχέθηκαν ένα γρήγορο “πέρασμα” από τα σύνορα και βρέθηκαν δεμένοι σε διαμέρισμα στο Παγκράτι

Θύματα απαγωγής και βασανιστηρίων έπεσαν τρεις άνδρες από το Πακιστάν από ομοεθνείς τους σε διαμέρισμα την περιοχή του Παγκρατίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ενώ οι τρεις αλλοδαποί στις 18 Φεβρουαρίου βρίσκονταν στην πλατεία Ομονοίας τους προσέγγισαν δύο ομοεθνείς τους που τους είπαν πως θα τους διευκολύνουν να φύγουν από την Ελλάδα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης. 

Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν και τους οδήγησαν σε διαμέρισμα στο Παγκράτι, όπου με την απειλή όπλων και μαχαιριών τους ακινητοποίησαν και τους έδεσαν με αλυσίδες ζητώντας τους χρήματα για να τους αφήσουν ελεύθερους. 

Μετά από 11 ημέρες ομηρίας, ένας εκ των απαχθέντων κατάφερε να διαφύγει και αποκαλύφθηκε η εγκληματική δράση των ομοεθνών του. 

Από την έρευνα προέκυψε, ότι οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που  προσέγγιζε πρόσφυγες ή μετανάστες σε σημεία συγκέντρωσης τους στην Αθήνα και υποσχόμενοι την γρήγορη και ασφαλή μετάβασή τους σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, τους οδηγούσαν σε διαμέρισμα στο Παγκράτι. 

Εκεί, τους κρατούσαν παράνομα, εκβιάζοντας τους ίδιους  και τους συγγενείς τους να τους καταβάλλουν 3.000 ευρώ για την απελευθέρωση τους. 

Από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αλυσίδες, λουκέτα και μία χαρτοταινία, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί  για την δέσμευση των απαχθέντων. 

Διαβάστε επίσης.

Εγκλωβισμένοι 10.000 πρόσφυγες στην Ειδομένη 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ