Στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ 1.300 μετανάστες και πρόσφυγες

Περίπου 1.300 άτομα, σύμφωνα με εκτίμηση του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά, φιλοξενούνται στους τέσσερις επιβατικούς σταθμούς του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πολλοί από τους μετανάστες αναχώρησαν ή μεταφέρθηκαν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στην ευρύτερη περιφέρεια.

Στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού του Πειραιά βρίσκονται πλέον σε 24ωρη βάση ιατρικό προσωπικό από το υπουργείο Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να παράσχουν οποιαδήποτε ιατρική φροντίδα στους πρόσφυγες.

Ιατρική υποστήριξη παρέχουν επίσης οι “Γιατροί χωρίς Σύνορα” που διαθέτουν και μεταφραστές, αλλά και το “Χαμόγελο του Παιδιού” που έχει διαθέσει εκτός από ιατρικό προσωπικό και αυτοκινούμενη ιατρική μονάδα. Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται και πολλοί εθελοντές φοιτητές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Το πρωί έφθασαν στο λιμάνι του Πειραιά μέλη του Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να μοιράσουν τρόφιμα και νερό στους μετανάστες και πρόσφυγες, που βρίσκονται ήδη στους επιβατικούς σταθμούς αλλά και αυτούς που αναμένεται να φθάσουν το μεσημέρι με δύο πλοία και ανέρχονται περίπου σε 1046 άτομα.

*φωτογραφία αρχείου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κουρουμπλής: Η Ελλάδα σηκώνει ένα παγκόσμιο βάρος για το οποίο δεν έχει ευθύνη – ΒΙΝΤΕΟ

DW: “Χρυσωρυχείο” οι πρόσφυγες

Το αδιαχώρητο στο λιμάνι του Πειραιά – BINTEO

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ