Ανοιχτός ο Προμαχώνας- Κλειστό επ’ αόριστον το τελωνείο της Εξοχής για τα φορτηγά

Tο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα παραμένει ανοιχτό από το βράδυ της Πέμπτης. Οι συμμετέχοντές στο συγκεκριμένο μπλόκο μάλιστα καλούν σε γενική συνέλευση σήμερα στη μία το μεσημέρι και «όλα είναι ανοιχτά» για το τι μέλλει γενέσθαι, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Γιάννης Τουρτούρας.

Ο κ. Τουρτούρας διευκρίνισε πως κατά τη διάρκεια της συνέλευσης θα γίνει ενημέρωση για τα αποτελέσματα της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια θα ληφθεί η απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες ημέρες. Στο μεταξύ, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει διάσπαση του μπλόκου στο τελωνείο του Προμαχώνα».

Από την πλευρά τους, οι αγρότες στο τελωνείο της Εξοχής παραμένουν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπως τόνισε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Βασίλης Καστίδης.

Να σημειωθεί επίσης ότι επί ελληνικού εδάφους στο τελωνείο της Εξοχής ισχύει ο επ΄αόριστον αποκλεισμός για τα φορτηγά και τις νταλίκες, ενώ αναφορικά με την κυκλοφορία των ΙΧ οχημάτων και των λεωφορείων, η διέλευσή τους διεξάγεται ομαλά στο δίωρο 15.00-17.00 και από τις 22.30 το βράδυ μέχρι και τις 10 το πρωί, οπότε κλείνει και πάλι.  Εξάλλου, όπως εξήγησε ο κ. Καστίδης «διευκολύνουμε την κυκλοφορία όταν διαπιστώνουμε κυκλοφοριακό κομφούζιο».

 

Διαβάστε επίσης:

Κλειστός ο Προμαχώνας – Δυσαρεστημένοι δηλώνουν οι αγρότες μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ