Διαμαρτυρία εναντίον της Bild από τους κατοίκους της Λέσβου

«Απογοήτευση» και «προβληματισμό» για τα δημοσιεύματα της γερμανικής εφημερίδας Bild σε βάρος της Λέσβου με αφορμή το προσφυγικό, εκφράζει η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, σε σχετική ανακοίνωσή της.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, εκφράζει την απογοήτευση και τον προβληματισμό της για τα δημοσιεύματα της Γερμανικής Εφημερίδας BILD σε βάρος του Νησιού και των κατοίκων του.

Όλο αυτό το διάστημα όλοι μας βιώνουμε το δράμα χιλιάδων ανθρώπων, που φτάν��υν στις ακτές μας εξαντλημένοι, λεηλατημένοι με κάθε τρόπο, αβοήθητοι. Αβοήθητοι από μια Ευρώπη που ανέχεται τον πόλεμο που τους ξεριζώνει, από μια Ευρώπη που δεν μπορεί στοιχειωδώς να διαχειριστεί ακόμα και το θέμα της μεταφοράς τους από την Τουρκία. Στον αιώνα μας άνθρωποι κάθε ηλικίας, χρησιμοποιούν αποκλειστικά για τη διέλευση του Αιγαίου, φουσκωτές βάρκες αμφιβόλου ποιότητας, με τα γνωστά αποτελέσματα των πνιγμών και της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

Στον αντίποδα χώρες της Ευρώπης κλείνονται σε κλουβιά από συρματοπλέγματα για να «προστατευθούν», να ξορκίσουν το κακό, γίνονται οι ίδιες χώρες «νεκρών» ανθρώπων.

Εμείς εδώ στη Λέσβο καλούμε κάθε ελεύθερο στη ψυχή άνθρωπο, να μας επισκεφθεί, για να δει από κοντά πώς διαχειριζόμαστε το πρόβλημα με τις όποιες δυνάμεις έχουμε. Να δει το χαμόγελο των ανθρώπων που έρχονται στα παράλια μας, να δει τις προσπάθειες μας στον τομέα της προστασίας του θαλάσσιου και Νησιωτικού περιβάλλοντος, να δει τα πρόσωπα των ντόπιων που μέρα – νύχτα προσφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις, όπου και όσο ο καθένας μπορεί.

Και το κυριότερο μέσα σε αυτή την ένταση να διαπιστώσει ότι η Λέσβος εξακολουθεί να είναι φιλόξενος και ασφαλής τουριστικός προορισμός, που σέβεται στο ακέραιο και τον τελευταίο της επισκέπτη.

Προτρέπουμε λοιπόν το Γερμανικό, αλλά και στο σύνολο του, τον Ευρωπαϊκό Τύπο, να στηρίξει μέσω της προβολής τη χώρα μας και τα Νησιά μας, που παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία κρατούν ψηλά τα ιδεώδη του σεβασμού της ανθρώπινης ύπαρξης και αξιοπρέπειας.        

Προκόπης Σινάνης

Συντονιστής Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου».

Διαβάστε επίσης:

300 πρόσφυγες στα Διαβατά – Αναμένονται άλλα 1600 άτομα – ΒΙΝΤΕΟ

Πρόσφυγες απέκλεισαν την εθνική οδό στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού – ΦΩΤΟ

Αγρότες: “Θα γίνει πόλεμος…”

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ