300 πρόσφυγες στα Διαβατά – Αναμένονται άλλα 1600 άτομα – ΒΙΝΤΕΟ

Τριακόσιοι πρόσφυγες είχαν φτάσει ως τις 12 το μεσημέρι στο πρώην στρατόπεδο “Αναγνωστοπούλου”, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όπου λειτουργεί, από σήμερα, Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων. Πρόκειται για Ιρακινούς, Σύρους και λίγες οικογένειες Αφγανών. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, προσωρινά υπεύθυνος για το Κέντρο Μετεγκατάστασης στα Διαβατά, Σάκης Παπαθεμελής δήλωσε ότι εντός της ημέρας αναμένονται ακόμη 1500-1.600 άτομα  και πρόσθεσε πως “η δυνατότητα φιλοξενίας υπερβαίνει αυτόν τον αριθμό με πάρα πολύ άνεση”.

“Ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν στην Ειδομένη, εφόσον θα υπάρχει άνοιγμα των συνόρων από τα Σκόπια, θα φεύγουν οι άνθρωποι από εδώ”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, προσωρινά υπεύθυνος για το Κέντρο Μετεγκατάστασης στα Διαβατά, Σάκης Παπαθεμελής. 

“Ήδη, από το πρωί, η διαδικασία της καταγραφής διενεργείται συστηματικά και παράλληλα κάποιος ιατρικός έλεγχος για όσους έχουν ανάγκη, ενώ την όλη ευθύνη για συσσίτιο και γενικά τη διαχείριση της φιλοξενίας την έχει ο Ελληνικός Στρατός”, τόνισε ο κ. Παπαθεμελής σημειώνοντας πως όσον αφορά θέματα διαχείρισης μεταναστών δεν έχει προκύψει κανένα πρόβλημα.

 

Πηγή φωτό/βίντεο: thestival.gr

 

Διαβάστε επίσης

3.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ