Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό της Πόλας Ρούπα

Μια γυναίκα, η οποία έμοιαζε καταπληκτικά με την Πόλα Ρούπα, μπήκε σε ένα φαρμακείο στην περιοχή του Πειραιά το πρωί της Τρίτης. Λίγα λεπτά αργότερα έφυγε από το φαρμακείο και σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες οδηγούσε ένα πράσινο τζιπ χωρίς πινακίδες, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR.

Η ιδιοκτήτρια του φαρμακείου ειδοποίησε αμέσως τις αρχές, ενημερώνοντας πως η παρουσία της γυναίκας έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματός της.

Αστυνομία και αντιτρομοκρατική έσπευσαν στο σημείο, όπου μελέτησαν καρέ – καρέ το βιντεοσκοπημένο υλικό από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της φαρμακοποιού.

Όλα τα στοιχεία οδηγούν την αντιτρομοκρατική στην Ρούπα

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, το DNA της γυναίκας που επέβαινε στο ελικόπτερο, και το οποίο προέκυψε από την εξέταση κηλίδας αίματος που βρέθηκε στο πουκάμισο του πιλότου, ταυτοποιείται με το DNA που είχε βρεθεί κατά την ανάλυση βιολογικού υλικού:

– Σε τρίχα και ένα μάλλινο γάντι που βρέθηκαν σε δύο γιάφκες του Επαναστατικού Αγώνα στην Κυψέλη, στο πλαίσιο επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας την 10-04-2010,

– Σε βιβλίο που βρέθηκε σε οικία, στην οποία διέμενε ο Νίκος Μαζιώτης μαζί με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα, στα Καλύβια Αττικής, τον Απρίλιο 2010, όπου συνελήφθησαν τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα,

– Σε γάζα που βρέθηκε εντός Ι.Χ. αυτοκινήτου, που χρησιμοποιούσε ο Μαζιώτης, επίσης τον Απρίλιο 2010,

– Σε αντικείμενα πειστήρια (οδοντόβουρτσα, διακόπτης θερμοστάτη, αποτσίγαρα κ.α.), που βρέθηκαν σε διαμέρισμα στο Μαρούσι Αττικής, όπου διέμεναν ο Μαζιώτης μαζί με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα, τον μήνα Ιούλιο 2014.

Η έρευνα της αντιτρομοκρατικής συνεχίζεται, τόσο στο σημείο που προσγειώθηκε το ελικόπτερο και τράπηκε σε φυγή η Πόλα Ρούπα, όσο και στην περιοχή από όπου ξεκίνησε το ταξίδι σε μια προσπάθεια να βρεθούν στοιχεία που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή της.

Διαβάστε επίσης:

Η Ρούπα είχε κάνει δοκιμαστική πρόβα για την απόδραση Μαζιώτη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ