Στα Διαβατά οι πρόσφυγες από την Αθήνα

Τα λεωφορεία που μεταφέρουν πρόσφυγες από την Αθήνα προς την Ειδομένη αναμένεται να οδηγούνται, από το επόμενο 24ωρο, στο στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου», στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η απόφαση αυτή ελήφθη σε σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπου του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής και μελών ΜΚΟ που επιχειρούν στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων, στην Ειδομένη.

Το απόγευμα εξάλλου ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού από  πρόσφυγες, κάποιοι εκ των οποίων είχαν καταλάβει τις σιδηροδρομικές γραμμές, ζητώντας να αρθεί η απαγόρευση διέλευσής τους στη γειτονική χώρα.

Η αστυνομία απέκλεισε από τις 7 το πρωί τον χώρο, απομακρύνοντας δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία και ξεκίνησε την μεταφορά τους με λεωφορεία, στην Αθήνα. Παράλληλα, λεωφορείο παρέλαβε και μετέφερε στην Αθήνα μετανάστες που επαναπροωθήθηκαν από την αστυνομία των Σκοπίων. Συνολικά πάντως, περισσότερα από 20 λεωφορεία αναχώρησαν από τον καταυλισμό και κατευθύνονται στην Αθήνα.

Αυτή την ώρα, στο βενζινάδικο στο ύψος του Πολυκάστρου, όπου αποβιβάζονταν οι πρόσφυγες, δεν υπάρχει κανένα λεωφορείο ενώ περίπου 2.500 άτομα είναι στον καταυλισμό στην Ειδομένη.

Ωστόσο, οι αρχές των Σκοπίων που από χθες το μεσημέρι, είχαν κλείσει το σημείο διέλευσης, ξεκίνησαν να δέχονται πρόσφυγες με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς ωστόσο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΦΩΤΟ από το hot spot Διαβατών

Πρόσφυγες ξεκίνησαν με τα πόδια από την Κοζάνη για τα Σκόπια – ΦΩΤΟ

 

 

.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ