«Δεν συμμετέχουμε σε στημένους διαλόγους» λένε οι αγρότες του μπλόκου του Οροπεδίου Λασιθίου

«Επεκτείνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα» αναφέρουν σε σημερινή τους ανακοίνωση οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου του Οροπεδίου Λασιθίου, οι οποίοι παραμένουν στην περιοχή.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνουν: «Δεν συμμετέχουμε σε στημένους διαλόγους, δεν ξεπουλάμε τους αγώνες μας, συνεχίζουμε ενωμένοι έως να δικαιωθούμε».

Το συντονιστικό όργανο του μπλόκου του Οροπεδίου επισημαίνει ότι οι κινητοποιήσεις τους, που ξεκίνησαν στις 25 Ιανουαρίου με την κατάληψη του οδικού δικτύου που οδηγεί στο Ηράκλειο, αποτελούν το μοναδικό μπλόκο στο νομό Λασιθίου και το μεγαλύτερο σε διάρκεια στην Κρήτη.

Αφού κάνει αναφορές στις κινητοποιήσεις και τις δραστηριότητες του μπλόκου το διάστημα αυτό, δηλώνει ότι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι συμμετέχουν έμπρακτα στον αγώνα των αγροτών και των μπλόκων όλης της Ελλάδας, διαμαρτυρόμενοι για τα κυβερνητικά μέτρα τα οποία, όπως λένε, «θα αποτελέσουν τη χαριστική βολή και στον Λασιθιώτη αγρότη και κτηνοτρόφο».

Με την ίδια ανακοίνωση τους ζητούν να αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό και να συζητηθεί σε νέα βάση με διατήρηση του ΟΓΑ ως αυτόνομο ταμείο. Ζητούν ακόμη να καταργηθεί η πρόταση του φορολογικού νομοσχεδίου και να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Επίσης, ζητούν αφορολόγητο ατομικό εισόδημα στα 12.000 ευρώ αυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί. Εξάλλου ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος και κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια. Τέλος, ζητούν να γίνει «επιτέλους ο αναγκαίος προγραμματισμός και η δρομολόγηση για την επίλυση των έργων που απαιτούνται για την επίλυση των διαρθρωτικών προβλημάτων της περιοχής μας (αναδιάρθρωση αγροτικής γης, αρδευτικό, οδικό δίκτυο προσπέλασης της περιοχής), που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το υψηλό κόστος παραγωγής και την επιβίωση του αγροτικού κόσμου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ