• Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον εκπαιδευτικό που ασελγούσε σε μαθήτριες

  12:22 μμ, Παρασκευή 19 Φεβ 2016 12:22 μμ, Παρασκευή 19 Φεβ 2016

  Ο 52χρονος δάσκαλος από την Ιεράπετρα, που φέρεται να ασελγούσε σε μαθητές την ίδια ώρα που τους παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα, αναμένεται να απολογηθεί την Δευτέρα.

  Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τοπικά μέσα, ο δάσκαλος οδηγούμενος στον ανακριτή Λασιθίου, ζήτησε και έλαβε προθεσμία 48 ωρών προκειμένου να απολογηθεί.

  Ο δικηγόρος του 52χρονου κατηγορούμενου, Νίκος Παπαδάκης αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

  «Ο δάσκαλος είναι κακός» έγραφε στο τετράδιό του ο αδερφός του 8χρονου κοριτσιού για τον δάσκαλο από την Ιεράπετρα που ασελγούσε πάνω στα παιδιά που έκανε ιδιαίτερα.

  «Πρόλαβα και γλίτωσα τα παιδιά μου. Γλίτωσαν και άλλα 30 παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα των παιδιών μιλώντας στο hxonews.gr. Πρόκειται για την ίδια γυναίκα, μάλιστα, που κατήγγειλε τον εκπαιδευτικό.

  «Ήταν δάσκαλος των παιδιών μου το καταλαβαίνετε. Πήγαινα συχνά στο σχολείο προκειμένου να ενημερώνομαι για τις επιδόσεις των παιδιών μου. Μου έλεγε ότι τα 8χρονα ήταν αδύναμα και χρειάζονταν βοήθεια. Προσφέρθηκε μάλιστα να τα βοηθήσει να έρθει στο σπίτι μου και αφιλοκερδώς να τους κάνει μαθήματα στο σπίτι μου, στο δωμάτιο τους. Με πίεζε, με καταπίεζε προκειμένου να το δεχτώ. Είχε βάλει στο μάτι τα μικρά μου», δήλωσε η μητέρα τριών παιδιών.

  «Να φανταστείτε ότι ένιωθα άσχημα εγώ για αυτή του την προσφορά. Ένιωθα υποχρεωμένη. Επέμενα να τον πληρώσω και στο τέλος συμφωνήσαμε στα 600 ευρώ μηνιαίως. Ο δάσκαλος ερχόταν τις καθορισμένες ημέρες στο σπίτι μου, στο δωμάτιο των παιδιών μου για να κάνει μάθημα. Έκλεινε τα παντζούρια του δωματίου τους και έβγαζε τον υπολογιστή τους από την πρίζα. Άρχισα να προβληματίζομαι για αυτή τη συμπεριφορά αλλά ο κύριος αυτός δεν άκουγε κουβέντα, μάλιστα έλεγε ότι καλύτερο μάθημα γινόταν όταν λείπαμε από το σπίτι .Το αγόρι μου δεν τον ήθελε καθόλου, μόλις έφτανε στο σπίτι ο δάσκαλος κρυβόταν και δεν ήθελε να κάνει μάθημα. Είχε γράψει στο τετράδιο του “ο δάσκαλος είναι κακός, δεν θέλω να πάω στο σχολείο”», προσέθεσε συγκλονισμένη η γυναίκα.

  «Για αυτά του τα γραπτά ο μικρός τιμωρήθηκε και σε εμένα ο δάσκαλος δήλωσε ότι το παιδί μου είναι αγενές», λέει η μητέρα των παιδιών.

  Η μαρτυρία συγκλονίζει ακόμη περισσότερο όταν φτάνει στην περιγραφή των γεγονότων που οδήγησαν στη σύλληψη του δασκάλου.

  «Το κορίτσι μου σε άσχετη στιγμή μου είπε “μαμά ο κύριος με φίλησε στο στόμα’’. Δεν ήθελα να το πιστέψω.Το παιδί μου άρχισε να κλείνεται στον εαυτό του και σιγά σιγά δεν μίλαγε, είχε παράξενη συμπεριφορά. Τότε ήταν που ζήτησα βοήθεια από μια έμπιστη φίλη προκειμένου το παιδί μου να μιλήσει, σε εμένα δεν έλεγε κουβέντα. Το 8χρονο εκμυστηρεύτηκε στην φίλη μου το μαρτύριο του.Ο κύριος αυτός φίλαγε το παιδί μου στο στόμα, προσπάθησε να βάλει το παιδί να του χαϊδεύει τα γεννητικά του όργανα, το δάγκωνε στο αυτί», συμπληρώνει η γυναίκα.

  Στη συνέχεια η μητέρα αποκάλυψε πως αποφάσισε να τοποθετήσει κάμερα στο δωμάτιο.

  «Το σοκ ήταν μεγαλύτερο, δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Φρίκη. Αυτή είναι η απίστευτη ιστορία της μητέρας που με ψυχραιμία και χωρίς φόβο τόλμησε να καταφύγει στη Δικαιοσύνη. Πρόλαβα και γλίτωσα τα παιδιά μου. Γλίτωσαν και άλλα τριάντα παιδιά. Τόσες είναι οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στο αστυνομικό τμήμα της Ιεράπετρας», αναφέρει η μητέρα.

  Πηγή: cretapost.gr

  Διαβάστε επίσης:

  Συνελήφθη ο δάσκαλος που ασελγούσε σε ανήλικα παιδιά στην Ιεράπετρα

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα