Μητροπολίτης Κώου-Νισύρου: Πληρώνουν πρόσφυγες για να πέφτουν στη θάλασσα – ΒΙΝΤΕΟ

Ξένα κανάλια πληρώνουν τους πρόσφυγες για να πέφτουν στη θάλασσα και να κάνουν ότι σώζονται, προκειμένου να έχουν ρεπορτάζ, καταγγέλλει ο Μητροπολίτης Κώου – Νισύρου Ναθαναήλ.

Προσπαθούν να δώσουν ένα μήνυμα ότι ο κόσμος είναι κακός και δεν βοηθά, ότι αδιαφορούμε, είπε ο Μητροπολίτης στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA. Σκηνοθετούν σε αβαθή νερά ανθρώπους να πνίγονται, δίνουν χρήματα σε πρόσφυγες και οδηγίες για το τι να κάνουν, να πίνουν νερό, να γυρίσουν ανάσκελα, ανέφερε.

Ο Μητροπολίτης ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό για την κατάσταση αυτή σε συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ τόνισε ότι οι άνθρωποι αυτοί “γελοιοποιούν τον άνθρωπο” με τις κινήσεις αυτές, την ώρα που υπάρχουν πνιγμοί, που “καταρρακώνεται το ανθρώπινο πρόσωπο”.

Υπάρχει το λιμενικό σώμα που έχουν μέρες να κοιμηθούν, λόγω των διασώσεων και αυτοί διακωμωδούν τέτοιου είδους συμπεριφορές, υποστήριξε ο Μητροπολίτης. Περνούν το μήνυμα ότι άνθρωποι πνίγονται μπροστά στα μάτια μας και εμείς αδιαφορούμε.

Δεν μπορεί να επέμβει κανείς σε μια τέτοια κατάσταση, είπε ο Μητροπολίτης ενώ δεν κοιτάνε καθόλου τους ανθρώπους που προσπαθούν να απαλύνουν τον πόνο των προσφύγων.

Διαβάστε επίσης:

Μητροπολίτης Κω: Ξένα κανάλια έδιναν λεφτά σε ανθρώπους για να παριστάνουν τους πνιγμένους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ