Κλειστά επ’ αόριστον τα Τέμπη, ο Ισθμός και τα Μάλγαρα από τους αγρότες

Με μπλόκα στα εθνικά οδικά δίκτυα και σε εφορίες, οι αγρότες κλιμακώνουν τον αγώνα τους παραμονές της συνάντησης τους με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

Οι αγρότες εξακολουθούν να αναμένουν συγκεκριμένη πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο στη βάση των προτάσεων που έχουν καταθέσει από κοινού με το μπλόκο των Μικροθηβών και έχουν υπογράψει 33 μπλόκα συνολικά και όσο η πρόσκληση αυτή καθυστερεί, τόσο δείχνουν αποφασισμένοι να σκληρύνουν ακόμη περισσότερο τη στάση τους και τις ενέργειές τους

Ουρές χιλιομέτρων στον Προμαχώνα

Στον Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα έχουν δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικροεντάσεις μεταξύ των οδηγών.

Οι αγρότες προχώρησαν χθες σε νέες καταλήψεις σε εφορίες. Υπό κατάληψη βρέθηκε από το πρωί η ΔΟΥ Πύργου από αγρότες μέλη της ΟΑΣΗ από το μπλόκο Αγίου Γεωργίου, ενώ αγρότες απέκλεισαν και την Α’ ΔΟΥ Λάρισας στη Φιλιππούπολη, ενώ ένταση επικράτησε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι.

Κλειστά επ’ αόριστον τα Τέμπη, ο Ισθμός και τα Μάλγαρα

Σε ακόμη πιο «σφιχτό» αποκλεισμό της Κοιλάδας των Τεμπών – καθώς τοποθέτησαν εγκάρσια τρακτέρ σε όλο το οδόστρωμα – προχώρησαν οι αγρότες του μπλόκου, με αποτέλεσμα να μην περνάει πλέον τίποτα, ούτε και αυτοκίνητα που κινούνται στις γύρω περιοχές και για την μετακίνηση των οποίων έδειχναν σχετική ελαστικότητα.

Οι αγρότες εξακολουθούν να αναμένουν συγκεκριμένη πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο στη βάση των προτάσεων που έχουν καταθέσει από κοινού με το μπλόκο των Μικροθηβών και έχουν υπογράψει 33 μπλόκα συνολικά και όσο η πρόσκληση αυτή καθυστερεί, τόσο δείχνουν αποφασισμένοι να σκληρύνουν ακόμη περισσότερο τη στάση τους και τις ενέργειές τους.

Στο τραπέζι, έχουν πέσει προτάσεις ακόμη και για αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής, αλλά και της γέφυρας στο δρόμο του Στομίου, από όπου τώρα εξυπηρετείται η κυκλοφορία δια του παραλιακού άξονα του νομού.

Οι αγρότες αναφέρουν ότι αν εξακολουθεί να καθυστερεί η πρόσκληση μπορεί και άμεσα να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους ενέργειες ή σε κάθε περίπτωση να αποτελέσουν το «plan b» σε περίπτωση που από το διάλογο με τον πρωθυπουργό δεν προκύψουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Το μεσημέρι αναμένεται να επισκεφθούν τα Τέμπη και οι κτηνοτρόφοι. Από την πλευρά τους οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας λένε «όχι» στο διάλογο στον οποίο ετοιμάζονται να συμμετάσχουν οι συνάδελφοί τους των Τεμπών και λοιπών μπλόκων και προβάλλουν ως «προαπαιτούμενο» το πλαίσιο των πέντε βασικών προτάσεων που θέτουν προς ικανοποίηση τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούν.

Παράλληλα συνεχίζουν τις δράσεις διαμαρτυρίας με τους αποκλεισμούς των εφορειών σήμερα στις πόλεις της Θεσσαλίας και με σειρά δράσεων που προγραμματίζουν για τις επόμενες μέρες.

Χθες εξάλλου το απόγευμα έκλεισαν και πάλι επαρχιακές εναλλακτικές διαδρομές στο δρόμο Λάρισας – Άγιας και στο ύψος Γερακαρίου από τις 5 μμ και στην ΕΟ Λάρισας-Κοζάνης στο ύψος του Αργυροπουλίου από τις 4 το απόγευμα.

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του τελωνείου των Κήπων

Τη συνέχιση του αποκλεισμού του τελωνείου των Κήπων επ’ αόριστον αποφάσισαν οι αγρότες του νότιου Έβρου, παρατείνοντας τον «εγκλωβισμό» των φορτηγών τόσο επί του ελληνικού όσο και επί του τουρκικού εδάφους. Στα ελληνικά σύνορα τα ακινητοποιημένα, εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων, φορτηγά σχηματίζουν ήδη ουρά περίπου επτά χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής, ο μεγάλος αριθμός των οχημάτων δημιουργεί μία δύσκολα διαχειρίσιμη κατάσταση που προκαλεί έντονο προβληματισμό στους αποφασισμένους να διατηρήσουν το μπλόκο αγρότες.

Στα μπλόκα παραμένουν και οι αγρότες του βορείου Έβρου οι οποίοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τον ανά διαστήματα αποκλεισμό του κόμβου Καστανέων-Ριζίων Ορεστιάδας καθώς και του νότιου κόμβου Διδυμοτείχου (έξοδος Ψαθάδων).

Στο μεταξύ, χθες οι αγρότες της Ορεστιάδας προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο της τοπικής εφορίας και επέδωσαν τα αιτήματά τους σε συνεργάτες της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Νατάσας Γκαρά, προκειμένου να της τα διαβιβάσουν.

Τέλος, αδύνατη παραμένει η διέλευση των οχημάτων στην περιοχή του Ορμενίου προς και από τη Βουλγαρία εξαιτίας των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας των Βούλγαρων οδηγών φορτηγών για τα ελληνικά αγροτικά μπλόκα.

Διαβάστε επίσης:

Αιφνιδιαστική κατάληψη του υπουργείου Υγείας από εργαζομένους της ΠΟΕΔΗΝ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ