Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στην Μαρία Παπουτσάκη – ΦΩΤΟ

Σε κλίμα συγκίνησης συνόδευσαν, σήμερα το μεσημέρι, στην τελευταία της κατοικία τη δημοσιογράφο Μαρία Παπουτσάκη οι φίλοι, συνάδελφοί της και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ενδεικτικό της αποδοχής της στον δημοσιογραφικό κόσμο, ήταν το γεγονός ότι παρευρέθησαν για να την αποχαιρετίσουν συνάδελφοί της, όχι μόνο από το Μega και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα δυο μέσα που υπηρέτησε πάνω από 20 χρόνια, αλλά και συνάδελφοι του εκπαιδευτικού και εκκλησιαστικού ρεπορτάζ από όλα σχεδόν τα δημοσιογραφικά μέσα.

Εκ μέρους των συναδέλφων της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποχαιρέτησε τη Μαρία ο Παύλος Δρακόπουλος:

«Ήσουν πάντα άψογη στη δουλειά σου. Αγαπούσες αυτό που έκανες και γι’ αυτό τον λόγο το έκανες καλά. Ήσουν πραγματική δημοσιογράφος, απαντούσες πάντα στο τηλέφωνο, ήσουν συνεργάσιμη και γρήγορη, ισορροπούσες σωστά ανάμεσα στο ΑΠΕ και τις υπόλοιπες επαγγελματικές σου υποχρεώσεις. Κατάφερνες να είσαι και έγκυρη και έγκαιρη. Και αυτό είναι σπουδαίο για έναν υπεύθυνο άνθρωπο, όπως ήσουν, και για τον πραγματικό δημοσιογράφο, όπως επίσης ήσουν. Ήμασταν τυχεροί που σε συναντήσαμε.

Ευτυχώς, δεν έφυγες βράδυ, αλλά πρωί, στο φως της ημέρας, όπως ίσως ήθελες και όπως σου άξιζε, γιατί ήσουν φως. Και αυτό που αφήνεις πίσω σου είναι φωτισμένο από το διάβα σου, και εκεί που πας φως θα βρεις και φως θα είσαι».

Στη νεκρώσιμη ακολουθία, στην οποία χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, οι βουλευτές Νάσος Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ), Σοφία Βούλτεψη (ΝΔ), Ευάγγελος Βενιζέλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Βασίλης Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ), Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Θεόδωρος Παπαθεοδωρου (ΔΗΜΑΡ), ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και οι πρώην υπουργοί Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Βασίλης Κοντογιαννόπουλος.

Η Μαρία Παπουτσάκη έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο, σε ηλικία 63 ετών, από καρκίνο. Εργαζόταν επί 30 χρόνια στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, καλύπτοντας το ρεπορτάζ του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Είχε γεννηθεί στο χωριό Πισκοπιακό Χερσονήσου του Ηρακλείου Κρήτης, σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα και από το 1981 εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Πρώτη», «Επικαιρότητα» και «Αυριανή», στο περιοδικό «Ταχυδρόμος», στον ρ/σ «Flash», ενώ επί 23 χρόνια εργαζόταν για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Η Μαρία Παπουτσάκη είχε λάβει από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το «Βραβείο Αξίας του ΑΠΕ».

Ήταν παντρεμένη με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Αλεξανδρίδη.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

“Λύγισαν” στον αέρα Χασαπόπουλος-Τάκης με τον θάνατο της Μαρίας Παπουτσάκη – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ