Κάθε μπλόκο ζητά… ξεχωριστή συνάντηση με τον Τσίπρα

Περιμένουν το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό οι αγροτοσυνδικαλιστές των μπλόκων, αλλά είναι πλέον πολυδιασπασμένοι, ζητώντας χωριστές συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως αναφέρει το “Έθνος” το νέο αυτό πρόβλημα που προέκυψε δημιουργεί παράταση στην εκκρεμότητα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ η Συντονιστική Επιτροπή των Τεμπών, που έχει αποστείλει το πλαίσιο των αιτημάτων της από την περασμένη εβδομάδα, δηλώνει έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου, τα μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής συλλέγουν υπογραφές για το κείμενο των θέσεών τους και υποστηρίζουν πως δεν έχουν κοινό πλαίσιο συζήτησης και δεν μπορούν να βρεθούν μαζί με τα Τέμπη.

Η Συντονιστική των Τεμπών θεωρεί ως «μεγάλη επιτυχία» την υιοθέτηση του μητρώου αγροτών από το σύνολο των αγροτοσυνδικαλιστών των μπλόκων -εκτός της ΠΑΣΥ-, το οποίο όμως θεωρεί ως… δική της πρόταση η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, που ενσωματώνει στο πλαίσιό της αιτήματα επιπλέον των κτηνοτρόφων, των αλιέων και των μελισσοκόμων.

Αλλά και η Πρωτοβουλία Αγροτών υποστηρίζει ότι έχει διαφορετικά αιτήματα, τα οποία μάλιστα έχουν αποστείλει από τον Νοέμβριο και θέλουν να συναντήσουν μόνοι τους τον πρωθυπουργό, ενώ και οι ακραίοι του μπλόκου του Προμαχώνα θέλουν επίσης να είναι μόνοι τους.

Ο Βαγγέλης Μπούτας και οι αγρότες της Νίκαιας επέστρεψαν χθες από το διήμερο συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ και του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και διαμηνύουν πως δεν επιθυμούν συνάντηση με κανέναν, ενώ θα κάνουν σήμερα νέα σύσκεψη για να δουν πώς θα κινηθούν από δω και πέρα.

Με δεδομένο ότι ο Πρωθυπουργός θα απουσιάζει Τετάρτη και Πέμπτη, στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες αντίστοιχα, και ότι μέχρι χθες το βράδυ δεν υπήρχε κάποια πρόσκληση για ραντεβού στην Αθήνα, οι όποιες εξελίξεις προσδιορίζονται είτε για αύριο είτε για την Παρασκευή.

Η πολυδιάσπαση αναδεικνύει το… μπάχαλο που επικρατεί στα μπλόκα, τα οποία άρχισαν ήδη να… φυλλορροούν, καθώς αρκετά τρακτέρ έχουν αποχωρήσει και έχουν επιστρέψει στον κάμπο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, κάποιοι οργανώνουν νέο συλλαλητήριο αγροτών στην Αθήνα, στις 22 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία εισάγεται προς συζήτηση στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, αλλά η πρόταση σκοντάφτει στην απροθυμία των αγροτών να τους ακολουθήσουν.

Στα περισσότερα μπλόκα θα γίνουν σήμερα συσκέψεις και οι αγρότες θα επανεκτιμήσουν τη στάση τους για την επόμενη μέρα με αποκλειστικό θέμα τον ορισμό των ατόμων που θα πάρουν μέρος σε ενδεχόμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ήδη και γι΄αυτό «βγήκαν τα μαχαίρια» και οι διαβουλεύσεις γίνονται περισσότερο στο παρασκήνιο, παρά στο προσκήνιο.

Πηγή: Έθνος

 

Δείτε επίσης:

Οι αγρότες της Καστοριάς γιόρτασαν τον Άγιο Βαλεντίνο – ΦΩΤΟ

Οι αγρότες κλείνουν και πάλι τους δρόμους στην Πελοπόννησο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ