Μέλη της ίδιας οργάνωσης οι τρεις συλληφθέντες στην Αλεξανδρούπολη

Μέλη της ίδιας οργάνωσης ήταν οι τρεις Ιρακινής καταγωγής-βρετανικής υπηκοότητας Κούρδοι, που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι οι συλληφθέντες ήταν μέλη της ίδιας οργάνωσης, πιθανότατα εγκληματικής και όχι τρομοκρατικής καθώς εκτιμάται ότι σκοπός της παράνομης μεταφοράς του οπλισμού ήταν η πώληση.  Επίσης, σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν προηγούμενες συλλήψεις ή εγκληματική δράση για κανέναν εκ των τριών συλληφθέντων.

Οι συλληφθέντες για παράνομη μεταφορών όπλων διέμεναν  επί περίπου οκτώ ημέρες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα όπλα που βρέθηκαν μέσα στα δύο τροχόσπιτα, τα προμηθεύτηκαν από τη Γερμανία και την Αυστρία, προκειμένου να τον μεταφέρουν στο βόρειο Ιράκ.

Οι τρεις άνδρες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, όπου και παραμένουν, ενώ εντός της εβδομάδας θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή, οπότε αναμένεται να τους ασκηθούν διώξεις για κακουργηματικές πράξεις, για τον οπλισμό που μετέφεραν, καθώς και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. 

 

Διαβάστε επίσης

Το οπλοστάσιο που εντοπίστηκε στα τροχόσπιτα στην Αλεξανδρούπολη – ΦΩΤΟ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ