Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες – Νέο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Χιλιάδες αγρότες έχουν συγκεντρωθεί και σήμερα στην πλατεία Συντάγματος, αντιδρώντας στην πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Παράλληλα,  σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους αγρότες που βρίσκονται από χθες στην Αθήνα ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

 

 

 

“Εργόχειρο Κατρούγκαλου” γράφει ένα από τα πανό που έχουν αναρτήσει ενώ ένα άλλο γράφει “Αντί για μνημόνια σκίζετε τους αγρότες. Ντροπή”.

 

Απροσπέλαστο είναι το κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα κλειστές είναι αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Ακαδημίας, η Πειραιώς, η Αθηνάς, η Αμαλίας και η Βασιλίσσης Σοφίας.

 

Διανυκτέρευσαν στο Σύνταγμα οι αγρότες

Μετά το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής, οι αγρότες δεν εγκατέλειψαν λεπτό το κέντρο της Αθήνας και διανυκτέρευσαν σε σκηνές στην πλατεία Συντάγματος.

 

Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους αγρότες που βρίσκονται από χθες στην Αθήνα ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Με σύνθημα «Εργατιά, Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά» οι συγκεντρωμένοι απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό προειδοποιώντας για «συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι τέλους». 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

 

“Το μήνυμα είναι ένα: Εργατιά-Αγροτιά μια φωνή, μια γροθιά” δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

“Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι των πόλεων, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών έχουν κοινά ταξικά συμφέροντα ενάντια στην τάξη που τους εκμεταλλεύεται, ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους- λαιμητόμους, όπως είναι το ασφαλιστικό, το φορολογικό, ενάντια στις κυβερνήσεις που ψηφίζουν αυτούς τους νόμους, ενάντια στις λυκοσυμμαχίες που ξεζουμίζουν τον λαό μας. Λαϊκή συμμαχία για αντεπίθεση τώρα” τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ