Σε εξέλιξη η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα – Τα μέτρα της ΕΛΑΣ

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη κάθοδος των αγροτών με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα για το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο σήμερα και αύριο. Σκοπός τους να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, ζητώντας παράλληλα και τη βελτίωση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Οι αγρότες έχουν δώσει ραντεβού στην Ομόνοια, όπου θα γίνει προσυγκέντρωση και μετά θα πάνε στο Σύνταγμα, εκεί όπου προβλέπεται να στηθούν σκηνές και ειδικές κατασκευές που θα φιλοξενήσουν τους αγρότες, για το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο οπότε και ο σχεδιασμός προβλέπει ότι θα παραμείνουν στην Αθήνα.

Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα. Το μπλόκο της Νίκαιας θα έχει σημαντική εκπροσώπηση στο Σύνταγμα, καθώς υπολογίζεται ότι θα κατέβουν στην Αθήνα 35-40 πούλμαν, ωστόσο η αστυνομία θα έχει στήσει μπλόκα σε πολλά κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να μην εισέλθει κανένα τρακτέρ ή αγροτικό μηχάνημα στο κέντρο της Αθήνας.

Στην Αθήνα και αγρότες από την Κρήτη

Στο λιμάνι του Πειραιά έφθασαν νωρίς το πρωί πλοία με αγρότες και κτηνοτρόφους από την Κρήτη οι οποίοι αναμένεται να δώσουν βροντερό παρόν στο Σύνταγμα το επόμενο διήμερο.

Οι αγρότες από το μπλόκο του Κλαδισού μετά την αποβίβαση τους από το πλοίο θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με αγρότες άλλων περιοχών της χώρας και μετά θα φθάσουν στην πλατεία Συντάγματος. Οι αγρότες από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια αμέσως μετά τον κατάπλου του πλοίου έχουν ραντεβού με αγρότες από άλλα μπλόκα στο Σύνταγμα.

Ανοίγουν τα Τέμπη από τις 9:00 – 12:00

Στο μεταξύ ανοίγουν από τις 9 μμ τα Τέμπη, σύμφωνα με απόφαση των αγροτών του μπλόκου, και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 12 το μεσημέρι προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση συναδέλφων τους αλλά και εκπροσώπων λοιπών κοινωνικών ομάδων που θέλουν να κατεβούν στην Αθήνα και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Σε ετοιμότητα η αστυνομία

Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία που έχει ετοιμάσει τρεις ζώνες ελέγχου, ώστε σε καμία περίπτωση να μην φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα.

Η πρώτη ζώνη ελέγχου είναι εκεί που υπάρχουν μπλόκα των αγροτών στην Αττική, δηλαδή στα διόδια Αφιδνών, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στο Καλαμάκι, στον Μαραθώνα, στην Πάχη Μεγάρων, και στο 57ο χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Η δεύτερη ζώνη της Αστυνομίας θα είναι περιμετρικά της Αθήνας (Σταυρός Αγίας Παρασκευής, Αττική Οδός, Χαλυβουργική κ.ά.) και στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η τελευταία στο κέντρο και συγκεκριμένα στις εισόδους που οδηγούν στο Σύνταγμα.

Διαβάστε επίσης:

Έφτασαν στον Πειραιά οι αγρότες της Κρήτης – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ