Παντός καιρού το ελικόπτερο που έπεσε στην Κίναρο – ΦΩΤΟ

Το AB 212 ASW / EW είναι ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο και έχει πλήρωμα δυο πιλότους και ένα μηχανικό και είναι παντός καιρού.

Το BELL-212 (γνωστό και ως Twin Huey) είναι ο δικινητήριος απόγονος του Bell 205. Κατασκευάστηκε το 1968 από την Bell Helicopter αρχικά με την στρατιωτική μορφή ως CUH-1N για την Καναδική Αεροπορία και την USAF, αλλά μέχρι το 1971 είχε γίνει παγκοσμίως γνωστό με την πολιτική του μορφή ως Bell 212. Χρησιμοποιείται για μεταφορά υλικών, VIP προσωπικού, αλλά και αεροδιακομιδές ασθενών.

Είναι δικινητήριο, μονού στροφείου, μέσης μεταφορικής ικανότητας ελικόπτερο πολλαπλού ρόλου και έχει ελαφρά διαφοροποιημένες διαστάσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Τα ελληνικά Bell 212 της 358 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης, ανήκουν στην έκδοση VIP και η καμπίνα τους είναι ειδικά διαμορφωμένη γι αυτό το σκοπό.

Χρησιμοποιούνται από το έτος 1976 αποκλειστικά για μεταφορές υψηλών προσώπων, συνήθως με προορισμούς τοποθεσίες όπου δεν υπάρχει αεροδρόμιο. Επίσης χρησιμοποιήθηκε από το 2003 έως το 2005 για αποστολές αεροδιακομιδών (MEDEVAC).

Επιπρόσθετα, από το 2003 ένα Β-212 φέρει το σύστημα ΝΙΟΒΗ, το οποίο αποτελείται από σύστημα λήψης και μετάδοσης εικόνας αποστολών SAR, αεροδιακομιδών, αεροπυρόσβεσης και αεροπορικών επιδείξεων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά/Επιδόσεις

Πλήρωμα: 3 (2 χειριστές και μηχανικός)

Επιβάτες: 5 με πλήρη διαμόρφωση, μέγιστο 8

Μήκος: 17,41 μ

Βάρος: 2.695 κιλά (άδειο)

Διάμετρος έλικα: 14,63 μ

Tαχύτητα πλεύσης: 220 Km/h

Ραδιοβοηθήμτα: διπλό VOR, ILS, ADF, TACAN, GPS

ΠΗΓΗ:  Πολεμική Αεροπορία

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ

Διαβάστε επίσης:

Εδώ βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ