Ανυποχώρητοι οι αγρότες – Προετοιμάζουν την “κάθοδο” στην Αθήνα

Με συντονισμένους ρυθμούς προετοιμάζουν οι αγρότες την κάθοδό τους στην Αθήνα την Παρασκευή. Στην πλειοψηφία τους, λένε “όχι” στον διάλογο εάν δεν αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό και τη φορολογία.

Παρόλα αυτά το μπλόκο των Τεμπών δεν αποκλείει το σενάριο της διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα στις 11 το πρωί θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου από την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων με κεντρικό θέμα «Γιατί ερχόμαστε στην Αθήνα, τι διεκδικούμε και γιατί».

Όσον αφορά την έλευση των αγροτών στην Αθήνα, η Αστυνομία εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους θα «οχυρώσει» το κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν μπλόκα της αστυνομίας στην περιοχή του Χαϊδαρίου, του Αλίμου και της Αγίας Παρασκευής, ενώ θα στηθεί αστυνομικός φραγμός και στα διόδια των Αφιδνών και στην Ελευσίνα.

Παράλληλα, το τελευταίο μπλόκο της αστυνομίας θα είναι στην αρχή της Συγγρού και ειδικότερα στο ύψος των Στυλών του Ολυμπίου Διός. Και στο λιμάνι ωστόσο του Πειραιά θα υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις για να κρατήσουν μακριά τα τρακτέρ που πιθανόν θα φθάσουν από τα νησιά, ενώ στα λιμάνια της Κρήτης και της Μυτιλήνης δεν θα επιτραπεί η αναχώρηση τρακτέρ.

Τέλος, για τους αγρότες που θα φθάσουν με πούλμαν, προβλέπεται η αποβίβασή τους στη λεωφόρο Αθηνών και στην παραλιακή στο ύψος του Τάε Κβο Ντο και από εκεί να μεταβούν με μέσα μεταφοράς στο κέντρο της Αθήνας για το συλλαλητήριό τους.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο – Την Πέμπτη η αναχώρηση των αγροτών από το λιμάνι

Η απάντηση του Μαξίμου στον Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ